nabore.bg

Тежката дума

ПЕНСИОНЕРИТЕ И ТРИСТРАННАТА КОМИСИЯ

До о о о о о :

В качеството на министър председател /ВРИД/ сте част от Власта, на върха, от пирамидата, Затворили очите си!

В ляво са задоволените Нечули бизнесмени, блаженно разположени и кефлии!

До тях са Мълчаливите и ококорени  профсъюзи, подпряли другите две маймунки!

Пенсионерите сме Жертви на Системата и фундамент на Пясъчната Пирамида, наречена

 

ПЕНСИОНЕРИТЕ И ТРИСТРАННАТА КОМИСИЯ

 

След Десети ноември беше съставена Тристранна комисия от представители на Правителствената администрация, Работодателите и Профсъюзите / Подкрепа и КНСБ /. Дали това е истинският форум, където са представени интересите на целокупното ни общество не е само на пенсионерите въпрос. Нашият проблем е, че в така скалъпеният преди години състав изобщо не може да се представят интересите на най-голямата и онеправдана до днес група граждани с избирателни права. Поне милион и половина постоянно гласуващи са пенсионер! Всеки съчувства, но никой не им съдейства! Всеки има свои близки на техния хал, но с това свършва неговата гражданска съпричастност. Най-стандартното обяснение за отсъствие на по-дълбока ангажираност с проблемите на пенсионерите е несъвместимостта с икономическите им интереси. “Най-големият враг на Човека са собствените му деца!” гласи народна мъдрост.

Пенсионерите просто проспаха момента за свои представители в тази обществена комисия. Днес техните протести на улицата са глас в пустиня. Независимо от ежеседмичните протести и шествия. В същото време управляващите намират губещи предприятия за спонсори и ако не мине номера превъртат парите.Чисто и просто – „къпан политик”. Прост е даващият зелника.  Икономическите интереси на цялата тристранна комисия са несъвместими с правата и интересите на пенсионерите.

Държавната администрация през тридесетте библейски и ялови години непрекъснато разпилява активите, в които се превръщаха консумираните от бюджета на НРБ социални вноски. Оправданието, че парите били изядени е нагла лъжа! Свидетели сме как всеки народен лев се влагаше в усилената индустриализация! За разхищения и злоупотреби се влизаше в затвора. Издаваха се смъртни присъди. Днес е наложен Борд /опекунство/. Заобикаля се възмездяването на акционерите пенсионери.  Къде в света го има това? Къде в света мълчат като нас? Къде в света пускат вълци да защитават правата на овцете? Да пропиляват бащиното имане? Да разпродават изграденото за десетилетия с труд и пот на безценица? При банкрут първо се възмездяват вложителите, а после други лица.

Работодателите изкупуваха промишлеността със съмнителни средства - за “ един пробит долар”. Безуспешно търсят външни прекупвачи за да изпълнят част от договорните условия и така се влачат с години. Тези същите, които пълнят списъците на кредитните милионери ли трябва да са застъпници на  пенсионерските интереси? Абсурд!

Профсъюзите? Пред очите, на които безработицата непрекъснато расте, доходите намаляват, заплатите закъсняват с месеци. Една стачка не могат или не искат да проведат. Питайте  миньорите или локо-машинистите! Какви са тези, които ги ръководят? На тях ли да разчитаме, че ще защитят интересите ни? Не, не и хиляди пъти НЕ!

Тогава? Кой ще направи равносметката, че нито увеличението на пенсиите от днешните управляващи, нито обещанията за увеличение от  опозицията, ако дойде на власт, ни оправят. И то чак в края на мандата им? Нека преценим Закона за Държавния  бюджет2021 г. с мижавите пет процента! Нека проследим дебатите, защото обещанията се дават пред началото, а изпълняват  в края на мандата. Щом можете да чакате още ЧАКАЙТЕ!

Пенсионерските съюзи се обединихме в „Песионери 2004 - Единени” с искане: Да  се потърси сметка за всички пропиляни средства и пропуснати ползи през тези нещастни и ялови години! За осигуряване на нормални условия за живот.

Световната Хартата за Правата на Човека да стане Закон вече и в България! Време е опекуните-външни наблюдатели да включват в задължителните си условия и нашите права, след непрекъснати консултации и с пенсионерите, истинските акционери на основните средства, който се приватизират по чужда рецепта. В противен случай да си търсят техните заеми от персоните, на които са ги дали!

Нашето място в Тристранния форум наравно с Подкрепа и КНСБ!.

Новата политическа класа ни се качи на главите с непрекъснати действия и разширяващи се искания!

Властта е сладко нещо и сама няма да ни даде правата!

Трябва да си ги извоюваме най-напред по места, а после и в центъра!

Спомнете си техните “градове на истината, демонстрирани гладни стачки, граждански неподчинения, палежи и разрушения, улични блокади! ”Не бива да ги копираме. Едно постоянно присъствие на ПРОТЕСТИТЕ е наложително, макар символично  и дистнционно!

Докато пенсионерите не заявят своите права никой няма да се сети за тях. “Вярвай в себе си и ще успееш!” бил казал първият уж демократично избран Президент.

Хайде деца на БЪЛГАРИЯ, ЕДИНЯВАЙТE СЕ


САШО РАДЕВ