nabore.bg

България

Пенсионерите: Ножът е опрял до кокъла, няма да оставим властта на спокойствие

Какво усетиха българските пенсионери от работата на българските депутати в европарламента, попита риторично пред журналисти Димитър Кисимов, главен секретар на Българската асоциация на пенсионерите и сам си отговори – нищо, абсолютно нищо.

В навечерието на евроизборите, организациите на възрастните хора у нас, решиха пак да напомнят на властта за своите проблеми. „Най-мъдрите хора на страната ни – пенсионерите,

 

са онеправдани и все още незачитани.

 

А това са повече от два милиона български граждани ”, каза Кисимов.          

След 8 години членство в ЕС няма никаква съществена промяна в нашия труден и жалък живот, смятат лидерите на пенсионерските организации. Затова възрастните хора заявяват високо, че търпението им се е изчерпало и в близките дни ще заговорят по друг начин с пилтиците и държавниците. По думите на Ксимов ще се състави контактна група, която ще проведе серия от разговори с политическите партии, решили да участват в управлението на страната. Вече няма да сме твърд електорат за изборите на нито една партия. Искаме да бъде чут гласът на пенсионерите, защото няма накъде повече да се търпи, каза Димитър Кисимов.

Основното искане на българските пенсионери към избраните евродепутати ще бъде

 

да се създаде праг минимум за жизнен стандарт

 

 – като той е валиден за всички европейски страни. Днес е позорно, че 1 милион български пенсионери живеят с пенсии от 150 лева. Срамно е, че все още нямаме закон за възрастните хора.

Нито едно правителство оттук нататък няма да бъде оставено на спокойствие – това напомнихме тези дни на заместник шефа на парламента Мая Манолова, заяви Касимов. Това, което предприемаме не ултиматум, но ако политическите партии не се вслушат в нашите искания, ще предприемем и ефективни протести. Българските пенсионери знаят как да протестират, заяви главният секретар на асоциацията.

 

Наборе.бг


Ще чуе ли властта гласа на възрастните хора

Ще чуе ли властта гласа на възрастните хора