nabore.bg

България

Шок и ужас! Беззащитни пенсионери пропищяха от масови кражби

Русенското село Дряновец пропищя от масови посегателства над беззащитни пенсионери, съобщи сайтът Дунав мост. Крадците задигали последните им стотинки с опрян нож в гърлото на старците. Затова кметът решил сам да брани село от наглите крадци. Така всяка нощ като в американски уестърн напористият кмет не дава и пиле да прехвръкне.

През октомври миналата година крадци обърнали наопаки къщата на баба Димитра и дядо Стефчо и едва не ги убиват. Оттогава ужасът от преживяното не спира да тревожи старците и още по светло те залостват дървената портичка. Пенсионерите не са имотни, а дядо Стефчо от години е инвалид. Имал само 20 лева. Крадците ги взели, блъснали го и той паднал на земята. Страхът и обидата и тормозят старците непрестанно.

Кражбите продължават и в други къщи. Спокойствие се опитва да осигури квартален полицай от съседното село, който идва в Дряновец при повикване. Но явно това не е достатъчно. Мисълта, че бандитите са на свобода не дава покой на кмета. Затова решил да бди всяка нощ. Тихомир Йорданов разказва, че всяка нощ излиза към 2:30 – 3:00 часа. Казва, че от дома му селото се вижда като на длан. Пиле не може да прехвръкне без той да забележи. И така всяка нощ вече трети месец.

И за да сведе риска до минимум, кметът наел и охранителна фирма да пази нощем, а всяко домакинство заделя скромна сума, за да си купи спокойствие. Така се получава 3 в едно – полицият, частни патрули и зоркият поглед на кмета–шериф пазят китното българско село съобщава сайтът Дунав мост.