nabore.bg

Хората говорят

Пари: Лора Крумова иска по 6 хиляди на предаване

Журналистката преговаря зад гърба на приятелката си Галя Щърбева

 

3-часовият следобеден блок в събота, който ще водят Галя Щърбева и Лора Крумува ще стартира тези дни. Междувременно двете подготвят новото си студио и вече обмислят, кои да са първите им гости. За предаването, което е наситено с рубрики и социални експерименти е нужен голям бюджет, а запознати от Нова телевизия издават, че Лора преговаря за по-голяма заплата от тази на приятелката си - Галя, която всъщност замислила предаването. Въпреки че Галя не е изменяла на работодателите си от Нова, Лора, която последно беше в bTV се завръща като по-предпочитана и тачена, казват техни колеги и предполагат, че Крумова ще е по-добре възнаградена. Отначало двете обмисляли продукцията като външна, но в крайна сметка приели да е вътрешна, продуцирана от телевизията.

Още когато Щърбева излизала в отпуск по майчинство, шефът на телевизията Дидие Щосел й казал: “Използвай това време, за да мислиш неща, които ти се правят и които са интересни за теб.” Така че още в този момент и станало ясно, че вратата за нови идеи е отворена. Когато споделила идеята си с Лора на двете приятелки им хрумнало да продуцират сами предаването си в bTV. От медията, обаче им се досвидяло да дадат толкова власт и свобода на колежките, а сумата, която телевизията им предложила била крайно недостатъчна, за да осъществят проекта си.

В новото предаване ще има и здравна рубрика, която ще се води по етажите на ВМА. Основен двигател ще е д-р Мирослав Ненков, бившият министър на здравеопазването, който е техен много добър приятел.

Двете журналистки родиха и бяха в отпуска по майчинство едновременно, а приятелството между тях е още от ученическите години. Те са и семейни приятели и прекарват всяко лято заедно на къмпинг.

 

Наборе.бг


Двете приятелки - Галя Щърбева и Лора Крумова

Двете приятелки - Галя Щърбева и Лора Крумова