nabore.bg

Лични драми

Парадокс: Най-бедни сме, а протести няма

Години наред в БСП налагаха евроценностите, а загърбваха нашите национални традиции

 

Последният конгрес на БСП мина и остава да видим ще се окаже ли Рубикон, който левицата ще премине в промяна на курса си. Необходимо от всички нас да проявим настойчивост, смелост и решителност. Казаха се истини, както в доклада на Михаил Миков, така и от изказалите се.

Какво обаче не се каза? Това е отношението на членовете и симпатизанти на БСП към ПЕС. Години наред се налагаха евроатлантическите ценности и бяха захвърлени нашите национални традиции и ценности, което ни доведоха до този хал. Продължава сервилниченето и договарянето с американците и десните в ЕС.

Самият Станишев на конгреса каза: "През последната година се създава погрешно усещане,че едва ли не сме поставени пред избор "ние с кого сме - с Европа или с Русия" и даде отговора - "Бъдещето на Българя е твърдо като пълноправен и ефективен член на ЕС". Той се усети, че сбърка и си разкри истинските мисли и по нататък заяви,че никой никога няма да може да изкорени привързаността на страната ни към Русия.
Наши и чужди коментатори се чудят на българите. Най-бедната страна в Европа, а народът мълчи и си трае. Бойко Борисов си осигури милиарди и започна отново непрекъснато да лъже, манипулира и обвинява други за своите грешки и престъпления. При това положение в България трябва да ври и кипи от протести. Да се протестира против американските бази и предстоящото подновяване на договора с НАТО.  Против 16 милиарда заробващ заем. Срещу безхаберната политика водена от правителството на ГЕРБ.

Борисов съветва да няма напрежение, да има спокойствие. Но него статуквото напълно го устройва. Той се страхува от протести. Това трябва да се разбере от всички ръководители на опозицията и да започват да вдигат народа на протести. Чрез протести можем да го принудим да изпълнят нашите искания.

 

Христо ДЖУРОВ, София


Христо Джуров

Христо Джуров