nabore.bg

Вкусно

Пълнени камби


Продукти: 500 - 600 грама червени камби, около 300-400 грама кайма смес, една чаена чаша ориз, една глава лук, две резенчета ситно нарязана целина, два моркова, 1 домат, 1-2 скилидки чесън, червен пипер, черен пипер, чубрица, сминдух, на върха на ножа куркума, олио, сол и половин връзка пресен магданоз.

Приготвяне: Последователно в сгорещеното олио се запържват лукът, чесънът, целината, морковите и ситно нарязаният домат. Добавят се ориза и каймата. Добре разбърканата смес се подправя с горепосочените подправки. Изчистените от дръжките и семената камби се пълнят и подреждат в тава. Заливат се с две  чаши подсолена гореща вода и се пекат около 30-40 минути на 200 градуса. По желание във водата може да се добави един настърган домат. Към края на запичането сосът се сгъстява с една непълна супена лъжица брашно, размито в малко олио и вода. Преди сервиране, камбите се поръсват със ситно нарязан магданоз.