nabore.bg

Тежката дума

От упор: „Грозната интрига” на ДСБ с Плевнелиев

Един мой близък приятел Бойчо от град Антоново дал гласа си за държавния глава Росен Плевнелиев. И още не може да прости избора си. Идвали при него съграждани и го питали след всеки президентски гаф какво прави неговият човек, какви ги говори, какви ги върши. Бойчо искал дори да си отреже ръката, с която е пуснал бюлетината за Роско. Но жена му Ваня го спряла. Ще ти потрябва за нещо друго - да насадиш здравец, или зеленчук в градината... И осуетила частичната екзекуция на съпруга си.

Ваня може би е имала и друга причина да спре гласоподавателя. Можело да се наложи пак да гласуваме за същия държавен глава. Ако това е била причината, е познала далновидно грозната интрига и на „Демократи за силна България” и лидера им Радан Кънев, които тези дни издигнаха кандидатурата на Плевнелиев за нов независим  втори мандат, както явно искат и американците по отношение на последователния гарант на евроатлантическата ориентация с адрес „Дондуков” 2.

И това било грозна интрига според заглавия в печата... ДСБ тръгна да издига Плевнелиев за нов втори мандат, БЕЗ ТОЙ ДА ЗНАЕ, веднага оповестили от президентската администрация... А не беше ли по-грозна предишната интрига? Герб го издигна и направи държавен глава, БЕЗ ТОЙ ДА МОЖЕ?

 

Лозан ТАКЕВ

 

 


Лозан Такев

Лозан Такев