nabore.bg

Архивите са живи

Фотоспомен: От старите ленти на вестник „Народна младеж” (трета част)

Продължаваме да публикуваме снимки от вътрешноредакционния живот на комсомолския всекидневник „Народна младеж”, който излизаше до 1990 г. После вестникът за кратко живя под името „Младеж” и спря. Фотографиите са от личния архив на Георги Тулийски, някогашен главен редактор на вестника.

Снимка 1. Сниманото събитие по всяка вероятност е лекоатлетическия турнир под шефството на вестника, което се провеждаше десетилетия наред. Или пък може би става дума международните мотоциклетни състезания също под патронажа на комсомолския орган. Вижда се официалното откриване на състезанията. Пред микрофона е главният редактор Тулийски. В редицата отзад третият отляво надясно е шефът на спортния отдел на „Народна младеж” Андрей Кожухаров.

Снимка 2. В центъра в кадър е главният редактор Тулийски. Снимката е датирана така – 6-13 юни 1983 г. и се отнася по всяка вероятност за гостуването на делегация от редакцията в в Москва. Вляво се вижда и кореспондентът на вестника в СССР през 80-те години на миналия век Бойко Първанов.

Снимка 3. Събитието е в една от залите на НДК, ако съдим по стенописа зад президиума. На трибуната говори шефът на „Народна младеж” Георги Тулийски. Събитието е медийно-комсомолско. В президиума се вижда Любен Генов, тогавашен секретар на СБЖ, секретарят на ЦК на ДКМС Николай Добрев, първият зам. главен редактор на „Народна младеж” Костадин Филипов и шефът на БТА Боян Трайков.

Снимка 4. Снимката е от Дните на младежкия печат, които се състояха пред 24 май на 1989 г. (или 1988 г.) в Парка на свободата (днес Борисовата градина). Пред щанда на „Народна младеж” са застанали скъпи гости (отляво надясно) – Никола Рачев, секретар на СБЖ, заместник завеждащия отдел „Средства за масова информация” в ЦК на БКП Радослав Радев (преди години той също е бил шеф на „Народна младеж”), председателят на Съюза на българските журналисти Вселин Йосифов. Вижда се и част от лицето на Станка Шопова, секретар на ЦК на ДКМС. Гостите за посрещнати от Георги Тулийски, главен редактор на комсомолския вестник.

 

Наборе.бг

    


Снимка 1

Снимка 1

Снмка 2

Снмка 2

Снимка 3

Снимка 3

Снимка 4

Снимка 4