nabore.bg

Архивите са живи

Фотоспомен: От старите ленти на вестник „Народна младеж” (първа част)

Това са няколко снимки от вътрешноредакционния живот на стария комсомолски всекидневник „Народна младеж” – един от най-популярните български вестници в периода 1946-1989 година.

По спомени на съвременици фотографиите са от първата половина на 80-те години на миналия век и отразяват гостуване в редакцията на националния отбор по художествена гимнастика след едно от върховите му постижения в международни състезания. Треньор на „златните момичета” тогава е великата Нешка Робева.

По разкази на участници в събитието, веднага след кацането си на летище „София” след състезанията гимнастичките пристигат в редакцията на „Народна младеж” за среща с журналистите.

Главен редактор на вестника по това време е Георги Тулийски, в кадър е и тогавашният редактор от спортния отдел Юлий Москов. Всички са радостни от срещата – нека не забравяме колко популярни бяха „златните момичета” на Нешка по онова време...

Събитието сигурно е било през зимата или късната есен – гимнастичките са облечени в елегантни кожухчета, а Нешка и останалите треньорки са в официалните костюми на българския отбор.

По всяка вероятност става дума за завоювани медали на нашите грации от голямо състезание – европейско или световно!?!

 

Наборе.бг 


Главният редактор Георги Тулийски посреща треньорката Нешка Робева. В средата е спортният редактор Юлий Москов

Главният редактор Георги Тулийски посреща треньорката Нешка Робева. В средата е спортният редактор Юлий Москов

Срещата с гимнастичките в заседателната зала на редакцията. Над масата е култовата картина

Срещата с гимнастичките в заседателната зала на редакцията. Над масата е култовата картина "Йорданка Николова-Чанкова в престрелка с полицията"

Сърдечнаа атмосфера на срещата - журналистите не могат да се поберат в залата. Вляво седнал е спортният редактор на

Сърдечнаа атмосфера на срещата - журналистите не могат да се поберат в залата. Вляво седнал е спортният редактор на "Отечествен фронт" Николай Куманов.

Шефът на вестника Тулийски с Неша Робева до него. Почерпката на масата е шоколадови бонбони и кока кола.

Шефът на вестника Тулийски с Неша Робева до него. Почерпката на масата е шоколадови бонбони и кока кола.

"Златните момичета" получават по един карамфил в коридора на редакцията. Заглеждат се в голяма своя снимка на стената. Снимките са от личния архив на Георги Тулийски