nabore.bg

Свят широк

Вечна дружба: От дете Алла Пугачова си пише с българка

Малцина знаят, че руската поп икона Алла Пугачова в биографията си има интересна българска връзка. Още като ученичка в Ленинград певицата си е кореспондирала 2 години със своя връстничка от град Девня. Тогава на мода бе размяната на писма между български и съветски пионери. По онова време хиляди българчета сядаха пред карирания лист и редяха думичките:

 

„Здравей, непознато съветско другарче!”

 

Така с писма от хартия, преди появата на интернет, се родиха хиляди приятелства, някои от които се поддържат и до ден днешен.

Алла си пишела навремето с Марина Зафирова от Девня, тогава петокласничка от варненско училище. След двегодишна размяна на писма двете приятелки прекъснали кореспонденцията, но не се забравили. През 1975 г., когато Пугачова

 

спечели голямата награда

 

за изпълнител от "Златния Орфей " през 1975 г., с песента "Арлекино", Марина потърсила детската си приятелка по телефона в Слънчев бряг. Двете се чули, но успели да се срещнат чак на следващото лято, когато Алла пак пристигна  на „Златния Орфей” за звезден рецитал.

Оттогава руската примадона и вече 66-годишната Марина Зафирова не са се виждали. Българската дружка на Алла живее във Варна, макар че отвреме-навреме отскача и до старата си къща в Девня. Марина Зафирова има двама сина,

 

две снахи и трима внука,

 

а преди около 6 години е погребала съпруга си.

„С триста зора намерих телефона на Алла в Москва, чухме се и тя непременно иска да се видим през следващата година в София”, вълнува се от сега за бъдещата дългоочаквана среща „българското непознато другарче” на руската звезда.

 

Наборе.бг