nabore.bg

Докторе, защо?

От бабиния тефтер: Как да премахнем брадавиците?

С бананова кора

 

Отрязва се малко парче бананова кора, колкото да покрие брадавицата, и се поставя с месестата част върху брадавицата. Върху него се залепва анкерпласт и се оставя да действа през нощта. На сутринта банановата кора се маха и вечерта се слага ново парче. Повтаря се, докато започнат да се забелязват мъртви клетки по брадавицата. Когато това се случи, внимателно се премахват с помощта на пила, след което продължава лечението с банановата кора, докато брадавицата напълно изчезне.

С екстракт от гроздово семе

Той има силни антибактериални и противовирусни свойства. Продава се в магазините за здравословни храни. Няколко капки от него се нанасят върху брадавицата сутринта, покрива се с анкерпласт.Същото се повтаря и вечерта. Екстрактът се нанася всеки ден по два пъти, докато брадавицата изчезне.

Сок от глухарче, от зелена смокиня или от змийско мляко

При откъсване на цвят от глухарче от него изтича бял сок, подобен на мляко, който се нанася върху брадавицата, а мястото се покрива  с анкерпласт и се  оставя да престои 24 часа. Процедурата се повтаря всеки ден до изчезване на брадавицата.
Същото може да се направи и с млечния сок от зелена смокиня и жълтия от билката змийско мляко. Тя расте дори и в големите градове, а сокът й може да се използва от корена на растението дори и през зимата.

Със смачкан чесън

Смачква се скилидка чесън на паста и се  нанася върху брадавицата, а отгоре се залепва анкерпласт и така, докато изчезне.

 

Наборе.бг