nabore.bg

България

Нова книга: „Необитаемата Земя. Живот след затоплянето”

В книжарниците отскоро е новото издание „Необитаемата Земя. Живот след затоплянето” от американския автор Дейвид Уолас-Уелс. Книгата е посветена на най-важния проблем на нашето време – климатичните промени и свързаното с тях глобално затопляне. Обявена е за книга на годината от няколко водещи световни издания и е бестселър в класацията на вестник „Ню Йорк таймс”.

Основният извод, до който стига авторът: Положението е лошо, много по-лошо, отколкото си мислите. Ако вашата тревога относно глобалното затопляне е доминирана от страхове от покачване на морското равнище, вие едва докосвате повърхността на възможните ужаси - недостиг на храна, бедствия с бежанци, климатични войни и икономически опустошения, които могат да се случат още в рамките на живота на днешните тийнейджъри. Бавното изменение на климата е приказка, вероятно също толкова зловеща, като онази, в която се казва, че такова нещо изобщо няма.

Дейвид Уоласелс (1982) е американски журналист, заместник-редактор на сп. „Ню Йорк“ и автор по темата за климата. През 2017 г. публикува в списанието статия със същото заглавие като книгата. В нея илюстрира със средствата на журналистиката и с помощта на всички налични научни доказателства, че последиците от измененията на климата могат да бъдат опустошителни, ако не се направи нищо за намаляване на емисиите на парникови газове, които причиняват глобалното затопляне.

Книгата може да се закупи в книжарниците на „Хеликон” в цялата страна.

 

www.nabore.bg