nabore.bg

България

Нова книга на „Репортер 7”: 100-те най-странни явления

Има ли телепатия? Съществувала ли е Атлантида? Достоверни ли са предсказанията на астролози и хироманти? Кацали ли са на Земята извънземни? Може ли да се открива вода с пръчка? Има ли чудотворни икони? Случайно съвпадение ли е, че роман предсказва потъването на „Титаник“? Реалност ли са Снежния човек и чудовището от Лох Нес? Има ли закодирани послания в библията?

Новоизлязлата книга на „100-те най-странни явления” търси отговор на тези въпроси.

Авторът Стивън Спинези изследва сто най-разпространени подобни твърдения, като посочва доводите „за“ и „против“ и дава своето заключение. Според него ако нещо звучи абсурдно, това още не значи, че е невъзможно. Наистина част от твърденията за паранормални явления са фалшиви, но литературата за свръхестественото съдържа безброй случаи, които изглеждат странни, но твърде убедителни. Стивън Спинези е добре познат на българските читатели. Неговата книга „100-те най-големи бедствия на всички времена“, част от същата поредица, стана бестселър както в Америка, така и в България.

Историята е доказала, че науката не е в състояние да обясни всичко. Разказите за инфекциите, излекувани с хлебен компрес, са били непотвърдени, докато учените не открили в плесента нещо, което нарекли пеницилин. И облекчаването на болката с дъвкане на върбова кора е било смятано за бабини деветини, докато науката не открила във върбата нещо, което днес се казва аспирин. Много е възможно някои загадъчни явления да са реални и да имат обяснение, което още не знаем. „100-те най-странни явления” е призив за непредубеденост.

Книгата е дело на издателството „Репортер 7” и е с твърди ламинирани корици, формат 16 х 24 см, 360 страници. Цена на дребно 22,99 лева. Контакт с издателството: ул. “Тимок” 49, София 1202, тел. (359 2) 832-80-50, e-mail: reporter7@abv.bg

 

Наборе.бг