nabore.bg

Лични драми

Несправедливо: Уволниха ме и взеха пенсионери

Аз съм на 33 години и живея в Калофер. Започнах да работя в музея на града. Това продължи една година, тогава синът ми беше на 2 години. Уволниха ме през януари като обяснението беше, че нямали възможност да ми плащат. Получавах по 100 лева от там за четири часа на ден. На следващия ден, след като ме уволниха, взеха две пенсионерки. Запитах се защо - след като те си взимат пенсиите, а аз съм млада майка без работа и доходи. И как да си плащам за осигуровки, храна и дрехи за детето, сметките - ток, вода и т.н.

Затова смятам, че когато си получават пенсиите, трябва да си стоят вкъщи, за да има място за младите хора да работят. Според мен, хората трябва да се пенсионират на 55-58 години. След тази възраст, те не са в състояние да работят като един млад човек. Как може да си добра шивачка на 57 години, например? Работила е дълги години, зрението е отслабнало, рефлексите са вече по-бавни. Ако млад човек се захване със същото, ще работи по-качествено.

След случая с музея, опитах да работя на друго място, но отново не се получи - пак взеха пенсионерка. Ако нещата не се оправят, младите ще продължат да бягат в чужбина.

 

Г.И.Б., Калофер

 


Музеят на Христо Ботев в Калофер

Музеят на Христо Ботев в Калофер