nabore.bg

Красиви всеки ден

Неотразими и неостаряващи с черен чай

Мнозина познават здравословното действие и удоволствието от пиенето на черен чай, но малко популярен е фактът, че той е прекрасно средство за разкрасяване. Нанесен върху кожата, той действа и като силен антиоксидант. Наред с витамин E и C, чаят се бори със свободните радикали, които могат да причинят преждевременно стареене. Черният чай има също така стягащо действие при подпухнали очи и сенки под тях, тонизира устните, съживява тена на лицето, подчертава цвета на косата и възстановява уморените крака. Неговата съставка танин, е добро средство при слънчеви изгаряния. В следващите редове ще откриете фантастични, лесни за прилагане техники, с които ще изглеждате по-свежа и красива.

Бързо решение за подпухнали очи - направете 2 чаши чай, като използвате по едно пакетче за чаша. Поставете използваните пакетчета във фризера. При нужда ги извадете и просто ги наложете на очите за около 10 до 20 минути.

Контролирайте сенките под очите - следващият път, когато сенките под очите ви карат да изглеждате изключително неприветлива, просто поставете топла торбичка черен чай на очите за няколко минути. След като ги махнете, не изплаквайте с вода.

Най-простото стягащо средство - наплискайте лицето си със студен или леко топъл чай, без да изплаквате.

Тоник за устните - чаят ще запази влагата на устните ви, а те ще изглеждат по-меки. Почистете устните и поставете върху тях топла торбичка чай за 5 минути. Не измивайте след това.

Компреси при слънчево изгаряне - в две чаши вряща вода поставете 4 пакетчета чай. Оставете да се накиснат за около час, след което охладете чая в хладилника. Изстискайте торбичките върху чиста памучна кърпа и наложете върху засегнатата повърхност. Оставете за около 15 минути. Не изплаквайте. Повторете процедурата до 4 пъти на ден.

Излекувайте ухапването от насекомо - за да намалите отока и сърбежа, характерни при повечето ухапвания от насекоми, просто поставете върху ухапаното място торбичка охладен чай, за няколко минути.

Подчертайте цвета - ако изплакнете тъмната си коса със силен черен чай, цветът й ще се подчертае и тя ще заблести в различни нюанси. Преди това косата трябва да се измие със шампоан и да се подсуши.

Грижа за краката - танинът в чая премахва бактериите, които предизвикват лошия мирис на краката. Просто потопете ходилата си в силен черен чай за няколко минути, след което масажирайте леко на сухо.

Изкуствен загар – много силният черен чай може да ви даде тен, не по-лош от слънчевият загар.


ДОКУМЕНТИ

 

КОМЕНТАР/ЗАПИТВАНЕ