nabore.bg

Докторе, защо?

Недостигът дори на един ензим повлиява на човешкия метаболизъм

Ензимите са протеини или протеинови комплекси, които катализират химическите реакции в организма, като понякога ги ускоряват до над 1000 пъти. Без тях много от реакциите в клетките биха протичали толкова бавно, че не би могла да се осъществи поддръжката на живота. Недостигът дори на един ензим би повлиял върху целия метаболизъм.

Има над 3000 ензима, разделени в 3 класа – метаболитни (обменни), храносмилателни (отговорни за храносмилателния процес) и хранителни (те са в самите храни и също подпомагат храносмилането). Човешкото тяло произвежда три основни храносмилателни ензима – амилаза, липаза и протеаза, но с възрастта и заради нездравословния начин на живот тяхното производство намалява. Всички сурови храни съдържат хранителни ензими, които действат съвместно с човешките храносмилателни ензими. Така храната се смила по-бързо, тъй като се намалява ензимната тежест от храносмилането за тялото.

Ако дори само една от важните съставки – въглехидрати, белтъци или мазнини, не бъде усвоена правилно, в последствие могат да се появят проблеми с черния дроб и бъбреците, затлъстяване, високо кръвно налягане, кожни проблеми, натрупване на токсини в тялото, газове и др.

Ако едно тяло има ензими в изобилие, то е изпълнено с жизнена енергия. Затова, ако се щадят телесните ензими, ще имате повече енергия и тялото ви ще бъде по-здраво. Има три основни начина за запазване и попълване на нивото на ензимите: чрез ядене на сурова храна, чрез правилно съчетаване на продуктите по количество и качество и чрез приемане на ензимни добавки.

Продуктът Enzy-Mill съдържа най-важните храносмилателни ензими, подбрани от неживотински източници - Amylase; Lipase; Protease 4.5; Protease 3.0; Alpha-galactosidase; Lactase; Cellulase; Bromelain. Те подобряват усвояването на важните за организма нутриенти, като въглехидрати, мазнини, протеини, витамини и минерали. Таблетките са устойчиви на стомашната киселинност, имат широк спектър на действие и са лесни за прием.

Enzy-Mill не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Може да се приема и от вегетарианци. Повече информация можете да научите на http://botanic.cc/dobro-hranosmilane-s-enzy-mill/.