nabore.bg

Докторе, защо?

Натурални продукти срещу „есенни” болки в ставите

С настъпването на есента и пъстротата на цветовете, като че ли се изострят и всичките ни сетива и цялото ни тяло търси синхрон с измененията в природата. Всичко изглежда по-силно: и радостта от изобилието на шарките, и тъгата, и меланхолията. Организмът ни има способността да реагира на всяка малка промяна около нас. Въпреки факта, че се намираме в една непрекъсната цикличност и тялото ни има памет, все пак всяка смяна на сезона търпи определени физиологични трансформации в организма.  За съжаление най-често ставите са тези, които първи реагират на климатичните изменения. Есента носи по-чести болки и оплаквания. „Болят ме коленете, сигурно ще се разваля времето.” И всичко това има своето логично обяснение.

Според някои проучвания, времето няма отношение към изострянето на болката при артрит, например. Просто хората търсейки причината, грешно асоциирали болката си с метеорологичните условия. По-късно обаче учени от университета в Пенсилвания, установили, че действително съществува връзка между нарасналата артритна болка и условията на средата. Влиянието на времето върху ставната болка се дължи на резки промени в атмосферното налягане и влажността. Студеното време засилва спазъма на мускулите и сковаността на ставите. Костите и мускулите имат различна плътност в различните си области, не реагират еднакво на промените, което води до нееднакви контракции и усещане за болка при промяна на налягането, която се усеща в ставите и мускулите. Студът може да влоши и съществуващо хронично ставно заболяване или, когато излагането на студ провокира инфекциозно заболяване (вирусно или бактериално), чието развитие може да се развие в болки по ставите.

За щастие има редица натурални продукти, които значително могат да облекчат и да предотвратят есенните ни неразположения.

Продуктът ForFlex, от серията Botanic, съчетава Растителен глюкозамин, Босвелия Серата и Джинджифил, предоставящи на организма от една страна основен градивен елемент за ставите, а от друга – мощни противовъзпалителни и болкоуспокоителни средства, които са лишени при действието си от нежеланите странични ефекти на повечето нестероидни противовъзпалителени медикаменти. ФорФлекс е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да намерите в аптеките и без рецепта. Повече информация можете да намерите на http://botanic.cc/rastitelen-gliukozamin-sreshtu-bolkata-v-stavite/