nabore.bg

Докторе, защо?

Натурални биоактивни съставки срещу сърдечно-съдови заболявания

Гинко Билобата е най-старият познат дървесен вид. Днес, екстрактът, извличан от листата му е най-разпространената съставка на фармацевтични и фито продукти. Гинко Билоба спомага за подобряване на кръвообращението, най-вече към мозъка и крайниците, и за усилване на паметта. Приемът на екстракт от Гинко подобрява кръвооросяването на крайниците, благодарение на което успешно се бори срещу болестта на Рейно, известна още като „синдром на студените крайници”. Наблюдавано е и подобрение при възрастни хора със затруднения при ходенето, поради болки и подуване на краката, причинени от нарушено кръвообращение в долните крайници.

Хората, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система се повлияват благоприятно при прием на екстракт от Гинко Билоба и Гроздово семе. Комбинацията от двата натурални растителни екстракта може да бъде от полза на хора, страдащи от снижен тонус и хронична умора - състояние, често срещано при възрастните хора, предпоставка, за което е слабата имунна система.

Съществуват множество доказателства, че начинът на живот, който  напоследък водим – диети, богати на наситени мазнини и калории, тютюнопушенето и обездвижването, играят важна роля за появата на сърдечно-съдовите заболявания. Тези заболявания са в основата на по-голямата част от смъртните случаи у нас. Ето защо е изключително важно да знаем кои са причините за тяхното възникване и какво можем да променим в начина си на живот, за да се предпазим. За да избегнете отрицателните последици на нездравословното хранене, ограничете приемането на мазнини от животински произход, консумирайте по-малко полуфабрикати и тестени изделия, включително сладкиши и др.

Най-добият начин да се предпазите от развитието на сърдечни болести е здравословният начин на живот – добра диета и достатъчно движение. Следете редовно кръвното си налягане. Старайте се да не надминавате границата от 140/90 mm Hg. Най-доброто кръвно налягане е 120/80. Хората с диабет или проблеми с бъбреците трябва да се стремят към кръвно от 130/80. Не пушете и опитайте да контролирате стреса. Приемайте хранителни добавки със съставки, които влияят благотворно върху кръвообращението. Такъв продукт е GinkgoVin (Гинко Вин). Той съдържа екстракт от Гинко Билоба (100 мг) и Гроздово семе (50 мг), които имат доказан ефект върху сърдечно-съдовата система. Екстрактът от Гинко Билоба е с най-голяма чистота на българския пазар. Една таблетка дневно осигурява необходимото количество от екстрактите за проява на благотворния ефект. В една опаковка GinkgoVin се съдържат 60 таблетки, които са достатъчни за двумесечен прием. Повече информация можете да намерите  на http://botanic.cc/products/%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD/