nabore.bg

Лични драми

Нашенец от Германия снима майките героини на България

Уважаеми г-н редактор,

казвам се Георги Станчев. Роден съм в Шумен и съм завършил художествената академия в град Дюселдорф, Германия през 2015 година. Работя и творя в град Кьолн.

Въпреки, че живея в Германия, аз търся непрекъснато връзка с родината си и се опитвам чрез моето изкуство да популяризирам България и нашето богато културно историческо наследство.

Най-големият ми проект през последните години беше фотографският проект “Facades”, който беше много добре приет от културната общественост на Кьолн и вече е част от Фотографската колекция на “Sk Stifftung Kultur” на Кьолн.

Следващият мой дългогодишен проект е също свързан с България и по тази причина се обръщам към вас. Чрез моят фотографски проект искам да запазя за бъдещите поколения една според мен важна част от нашето минало с надежда, така, чрез фотографията то да не се загуби и да получи своето достойно място в архивите ни.

Моята идея е да направя серия от портретни фотографии на жени, носителки на орден “Майка героиня”. Този орден е даван на жени, родили 3 или повече деца между 1944 и 1991 година. Проектът ми е вече стартирал и до този момент съм направил художествени фотографии на 7 жени от различни градове и села. Една примерна фотография ви изпращам за да получите представа за проекта ми.

Надявам се искрено моят проект да ви заинтересува и евентуално с Ваше съдействие  да ми помогнете да открия още от тези жени. Искрено се надявам, с помощта на вашия весник, тази моя идея да достигне до възможно най-много хора от цяла България и евентуално да имам късмет да намеря още от тези жени.

Предварително ви благодаря за усилията

С уважение,

 

Георги СТАНЧЕВ, Кьолн, Германия


Една от майките героини на България

Една от майките героини на България

Едно време народната власт удостояваше многодетните майки на страната със специален орден

Едно време народната власт удостояваше многодетните майки на страната със специален орден