nabore.bg

Хората говорят

Имало едно време: Народният театър не дочака пиеса за Лили Иванова

Един от биографите на естрадната прима Лили Иванова журналистът от вестник „Стандарт” Исак Гозес преди петнадесетина години се беше заканил да напише пиеса за звездата. В първоначалната концепция на Гозес идеята беше да се създаде нещо средно между биографична драма и музикална комедия, където примадоната ще изпълнява ролята на … Лили Иванова. С пиесата естрадната легенда щеше да направи и своя актьорски дебют на театрална сцена. Старите софиянци добре си спомнят, че като вокалистка Лили е пяла многократно в залата на Народния театър през 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век.

Публиката трябваше да види готвения драматичен спектакъла в навечерието на една от кръглите годишнини на певицата – според автора Гозес това трябваше да стане за нейния 60-ти юбилей. Дори бяха водени няколко предварителни разговори с драматургичните светила в Народния театър постановката да се осъществи тъкмо на неговата сцена. Това впрочем би отговаряло съвсем точно на звезда от ранга на Лили.

По незнайни причини работата „се разсъхна”. Талантливият журналист Исак Гозес не написа пиесата за естрадната примадона – и днес той винаги избягва да разговаря по този въпрос. По-късно Исак издаде биографията на Лили – певицата кой знае посрещна томчето на нож. Примадоната след скарване с Исак бе натоварила вече друг журналист – Мартин Карбовски, да пресъздаде живота й в книга. Но това е друга история, която навремето предизвика скандал в светските и медийните среди.

А на сцената на Народния театър така и не се появи планираната драма за житието и кариерата на Лили. Днес даже и най-големите й почитатели не знаят за този пропуснат шанс...

 

Наборе.бг


Журналистът Исак Гозес

Журналистът Исак Гозес

Биографията на Лили, написана от Исак

Биографията на Лили, написана от Исак