nabore.bg

Свят широк

Топ 10: Най-тайнствените места на планетата

Сред най-опасните туристически маршрути е и Чернобил

 

Ежегодно екстремният туризъм става все по-интересен и търсен от пътешествениците. Все повече хора се опитват да открият тръпката на ново и дори ужасяващо място. Специалисти съставиха класация на местата, където кошмарите ви могат да станат реалност.

На първо място в списъка е Музеят на историята на медицината "Мютер" в Калифорния. Тук може да се види старинно медицинско оборудване,

 

използвано за мъчения.

 

Втора е лагуната Трук, разположена във вулканична долина в Микронезия, част от Каролинските острови. Тя привлича туристи с призрачните си дълбини и е истински рай за водолазите, които могат да се радват на мистериозно потънали кораби и военни самолетоносачи.

След тях се нарежда магическият пазар Сонора в Мексико. Той привлича посетители със своята тайнственост. Ако отидете на това нетрадиционно място, ще можете да се сдобиете с всякакви вещи за черни магии

 

и да се запознаете с живи вещици.

 

И Великденските острови са едно най-мистичните места на света. Там се извисяват огромни статуи с височина над 21 метра. Никой не знае кой е изработили фигурите.

Неразгадани остават и блатата Манчак, известни като "Блатата на призраците", намиращи се близо до Ню Орлианс, САЩ. Съществуват легенди, според които там живеят върколаци.

Шести са парижките катакомби, където от векове се крият черепите и костите

 

на мъртвите революционери.

 

Домът на семейство Уинчестър в Сан Хосе, Калифорния, също е сред най-страшните места на планетата. Говори се, че къщата е свърталище на мъртви хора, а стаите са обитавани от души им.

Също толкова мистерия има и около т.нар. капан на Мери Кинг в Единбург. Според легендите това място гъмжи от призраци, които докосват краката и ръцете на туристите.

Абатството на Телем, създадено от известния сатанист Алистър Кроули, е на девето място в списъка.

След години на табута едно от най-страшните места за туристите е Чернобил, където преди 24 години стана най-голямата авария в историята на ядрената енергетика.

 

Наборе.бг


И Чернобил влиза в екстремните туристически маршрути

И Чернобил влиза в екстремните туристически маршрути

В лагуната Трук често се спускат водолази

В лагуната Трук често се спускат водолази

Магическият пазар в Сонара, Мексико

Магическият пазар в Сонара, Мексико

Все още огромните каменни статуи на Великденските острови крият много тайни

Все още огромните каменни статуи на Великденските острови крият много тайни