nabore.bg

Свят широк

Рекорд: Най-голямото семейство в света живее в Индия

67-годишния Зиона Чана има 39 жени, 94 деца, 33 внука и 14 снахи

 

В индийското село Бактванг, което се намира в източния щат Мизорам живее най-голямото семейство в света, съобщи руският сайт Кореспондент.нет, цитирайки вестник Daily Mail. 67-годишния индиец Зиона Чана има 39 жени, 94 деца, 33 внука и 14 снахи.

В семейството практически съществува военна дисциплина, старшите жени изпълняват цялата домашна работа — почистват дома, перат и приготвят храната. Ежедневно за приготвянето на храната на жените им се налага да обработят 30 кокошки, да почистят 60 килограма картофи и да сварят около 100 килограма ориз.

Независимо от постоянните грижи, всичките свои 39 жени Зиона счита за божи дар и с цялата си отговорност подхожда към възложената му мисия да бъде глава на най-голямото семейство в света.

Зиона Чана и близките му се разполагат в четири етажната си къща, която се нарича Чуантар Ран, което в превод означава дом на новото поколение. В него има свое училище, дърводелска работилница, кочина за свине и курник, оризово поле и градина. Всички, освен главата на семейството, който има самостоятелна стая, живеят в огромни зали.

«Аз считам, че Бог ме е благословил, заповядал ми е да се грижа за такова голямо семейство, — разказва Зиона. – Считам себе си за щастлив човек — имам 39 жени и съм глава на най-голямото семейство в света».

На свой ред съпругите на Чана считат своя мъж за най красивия от мъжете на селото и твърдят, че отношенията в тяхното семейство се градят на взаимна любов и уважение.

Мистър Чана заявява, че няма намерение да спира да си търси нови жени, готов е да замине даже за САЩ, за да се ожени.

 

Наборе.бг


Суперсемейството в пълен състав

Суперсемейството в пълен състав

Домът на многолюдната фамилия е на няколко етажа

Домът на многолюдната фамилия е на няколко етажа

Една от спалните на дома

Една от спалните на дома