nabore.bg

България

Най-добрата помощ за вече порасналите ни деца е да имат здрави родители

Българите сме известни, че все мислим за бъдещето. Да изучим децата, да създадем дом, да помагаме дори и на внуците. Но децата поемат по своя път, а ние с годините забравяме да мислим за най-верния ни приятел, който трябва да ни държи за ръката, когато остареем – здравето. Защото да мислим за здравето си, всъщност е равносилно на това да мислим за децата си – да не им създаваме грижи и разходи, ако то се влоши. А когато ние показваме отговорност към здравето си – развиваме такава и у тях.

Но как може да стане това и едновременно да е достъпно като цена, да се отнася за хора, които вече не са в толкова активна възраст и в същото време да е изгодно като условия?

В последните години българското здравеопазване създава все повече недоверие у пациентите. Много често страхът от влизане в болница е водещ, ако здравето ни се влоши. А в същото време – болниците в чужбина са като хотели, повечето големи специалисти са там, а вероятността за правилно и навременно лечение е огромна.

Хубавото на съвременния свят (наред с всичките му недостатъци), е че вече и за нас има достъпна възможност да се лекуваме в тези болници, ако здравето ни се влоши или се сблъскаме със страшна диагноза, която има нужда от потвърждение поради високия риск.

И това е здравното застраховане, но не онова, което често свързваме с неясна информация, предназначеното само за млади хора или пък което е твърде скъпо.

Съществува вече възможност да имаме застраховка, която имат милиони хора по света като испанци, германци, швейцарци и много други. Тя няма да струва повече от 2 лв. на ден, а в същото време има валидност за хора, до навършване на тяхната 85-та година.

Здравната застраховка покрива сериозни заболявания, с които за съжаление много българи се срещат ежедневно. И за да се покажем като отговорни към бъдещето, заделянето на минимална сума на ден, би ни осигурила възможност за лечение в най-добрите болници в целия свят. Най-често това са тежки заболявания, които могат да имат наследствен характер като рак, сърдечносъдови заболявания, както и заболявания на жизненоважни органи.

Смисълът на здравната застраховка е да ни даде алтернатива за лечение извън възможностите на рутинното здравеопазване в България. Тя покрива разходи, които не са по възможностите ни и организира бързо пътуване, прегледи и лечение, лекарства и консултации.

Една от най-успешните застраховки от този вид е „Best Doctors“. Условията и цените, на които се предлага от ДЗИ и Алианц, можете да намерите и сравните на страницата на www.SPOTINS.bg. Там можете да разгледате всички предимства и да калкулирате точната месечна вноска онлайн, както и да видите мнението на други хора, възползвали се от услугата.