nabore.bg

Не може да бъде

На 62 години англичанка роди за четвърти път

Пенсионерката Патриция Рашбук продължава да работи и да гледа бебето си

  

Патриция Рашбук вече е на възраст, в която повечето жени са се оттеглили от активния живот и спокойно изживяват пенсионирането си. Те отдавна са забравили какво е раждане и гледат внуците си. И дума не може да става, че си мислят тепърва да раждат. Вместо обаче да приключи с работата и с майчинството заради възрастта си, Патриция излиза в майчинство.

Преди шест месеца 62-годишната англичанка даде живот на малкия Джуд. В момента щастливата майка се е върнала на работа, защото така се чувства пълноценна.

 

Патриция е детски психиатър

 

и смята в бъдеще да съчетава майчинството с работата. “Много е трудно да си остана вкъщи и да гледам детето, но ще помисля да съчетая двете неща”, казва Рашбук. Англичанката смята да работи от десет сутринта до четири след обяд, а през това време за бебето да се грижи 61-годишният й съпруг.

“Много исках отново да стана майка. Имам опит с другите ми три деца, които сега за доста големи и смятам, че дори и на тази възраст ще се справя отлично”, допълва Патриция. Независимо от бременността и това, че продължава да работи, тя си взима пенсията, която казва,

 

че в този момент ще й бъде много необходима.

 

Лечението на което се е подложила д-р Рашбук за да забременее се състояло в Русия, където получила яйцеклетки. Да се уреди донорството отнело доста време, но двамата възрастни родители казват, че това нямало никакво значение. По време на цялата бременност един от най-добрите специалисти следял Патриция. Италианския проф. Сервио Антинори споделя, че тя е една от малкото жени на тази възраст, чиято бременност преминава без усложнения. “Много ме беше страх да не стане нещо с нея и с детето, защото Патриция е в много рискова възраст за подобно нещо. За щастие се роди едно прекрасно и здраво дете”, казва Антинори.