nabore.bg

Като пенсионерите няма да намерите

На хорото: Празнуваха възрастните хора в Пиперково

Обновената ритуална зала в Пиперково трудно успя да побере желаещите да се включат в тържеството по повод Международния ден на възрастните хора. Пенсионерското тържество събра повече от 60 души от златната възраст. 

 

Жените и мъжете с посребрели коси показаха, че наистина могат да се веселят и да ценят времето, в което живеят. Повече от четири часа залата се огласяше от веселие, смях и добро настроение. Народните хора и съвременните танци не спряха дори и за минута.

За да почетат хората от третата възраст, дойдоха кметът на община Ценово д-р Петър Петров,  председателят на Общинския съвет Георги Георгиев и председателят на общинската пенсионерска организация Любен Атанасов. „С дълбоко уважение се обръщам към вас – хората, които продължават активно да участват в обществения живот и ви благодаря за вашата всеотдайност и принос за развитието на населените места в община Ценово. Искрено се радвам, че притежавате неуморен дух, енергия и желание за пълноценен живот. Вие сте нашите учители в живота и ние сме ви дълбоко признателни за наследените уроци“, се казва в поздравлението на кмета до възрастните  хора.

По време на тържеството беше отбелязана и 50 годишнината от съвместния живот на Еленка и Янко Янкови. Съпрузите получиха като подарък бутилка червено вино, а възгласите „Горчиво!“ отново ги върна в младостта.

Музикален поздрав отправи и женската певческа група към НЧ „Петко Р. Славейков“. След изпълненията, изпратени с бурни аплодисменти, всяка жена беше зарадвана с червена роза.

Загърбили болежките и ежедневните неволи и терзания пенсионерите от Пиперково се веселиха от сърце и душа като в младежките си години.

  

Марий ПЕЙЧЕВ, с. Пиперково, Русенско