nabore.bg

Тежката дума

Фронтално: На Гого Папионката пак му е крив Вапцаров

Съвсем случайно, бродейки из телевизионното тресавище, се натъкнах на предаването на Георги Лозанов. Същият – така нареченият Папионката, храненик на минали времена, доцент, който медиите представят като „емблематичният медиен експерт“! Да се трогнеш до сълзи, щом това ни е емблемата. Според Лозанов: „Никола Вапцаров продължава да е жертва на несъстоялия се у нас дебат за близкото минало.“

Вапцаров е жертва на нашата световно призната демократична дебелащина, простотия и антибългарщина! То не остана неоплют нито един от светците ни! Нито един! Левски бил убиец, Ботев – терорист и авантюрист, Стамболов – курвар и лаком за имоти, Яворов –мръсен чирпанлия и убиец… И който и да вземете, ще откриете пресни храчки по лика му от хора, дето се хранят с долари! Каквото им наредят – това вършат.

И поканил Папионката с култовата си прическа една невероятна „специалистка” по Вапцаров, някоя си Кръстева, която работела в Белгия, но решила да каже истината за поета. Казала я, вече дори насъбрала над 500 заплахи по неин адрес – хвали се храбро в студиото. Според мен – малко са и ако се размине само със заплахи, трябва да запали свещ в черква.

Та тази скудоумница обяви: „Вапцаров е терорист! Той е служил на чужда тоталитарна държава ( СССР)!” Умна жена, навярно в Белгия е натрупала мозък на буци! Добре, бе, същество с дълги коси и къс ум: френските партизани като взривяваха складове, влакове и мостове – терористи ли са? А югославските? А гръцките? Те на тоталитарна държава ли служеха или на антифашисткото световно движение! На него служеха САЩ и Великобритания, а не на „тоталитарна държава“.

За сведение – всички партизански движения срещу фашистките правителства на Германия, Италия, България официално са признати за антифашистки! И ето една такава самозвана „познавачка“ пише платени глупости. Бях смаян, когато един германски журналист преди няколко месеца разкри, че в неговата родина има 400 журналисти на яслата на ЦРУ! Разбира се, убиха го! Е, у нас са поне 100 хрантутници!

Преди на плюете Никола Вапцаров, паднете на колене, защото и на колене, той е по-висок от вас!  

 

Стефан СЕВЕРИН


Стефан Северин

Стефан Северин