nabore.bg

България

Футболен турнир в Ценово: На първо място е „Левски” (Караманово)

Отборът победител от село Караманово, Русенско

 

В истинска фиеста се превърна общинският турнир по футбол на малки врати, който се проведе в Ценово. В него се включиха четири отбора от населените места в общината.

Спортната надпревара беше организирана по системата всеки срещу всеки. Футболното състезание се провежда традиционно повече от две десетилетия и е едно от събитията в общинския спортен календар. От четири години проявата се организира под патронажа на кмета на община Ценово д-р Петър Петров, а наградният фонд се осигурява с финансовата подкрепа на общинската администрация.

Един от оспорваните мачове

 

С най-много точки след изиграните срещи се оказа отборът „Левски“ – Караманово. На втора позиция застанаха футболистите от „Янтра“ – Ценово, а с бронзовите медали се окичиха състезателите на „Левски“ Новград.

Момент от награждаването на участниците в турнира

 

„Срещите преминаха в изключително спортменски дух. Футболистите се раздаваха на терена в името на играта. Независимо от ниските дневни температури, турнирът събра и многобройна публика, която насърчаваше и аплодираше своите любимци“, сподели Данчо Монков – специалист „Спортни дейности“ в общинската администрация.

В община Ценово футболът има традиции

 

Наградите на победителите бяха връчени от председателя на Общинския съвет Георги Георгиев. За всеки отбор беше осигурена и по една маркова футболна топка, предоставена от Областния футболен съюз.

 

Марий ПЕЙЧЕВ, Ценово