nabore.bg

Хората говорят

Ха, дано: Мутафова ще става тъща пак?

Дъщерята Мария: Мама ще се радва пак да има зет

 

Много е вероятно с Гошо да се съберем, но сватба и подписване едва ли ще правим, казва пред „Златна възраст“ дъщерята на Стоянка Мутафова – Мария Гурбешлиева-Муки. Двамата със сина на актьора Борис Петров и народната певица Райна Петрова – Георги, се познават от 20-годишни. „Искаме да сме си опора един на друг. Когато леля Райна си отиде, той трудно преодоля загубата, още се чувства самотен, без подкрепа. Обажда ми се по 20 пъти на ден да си говорим. Казва ми: „Хайде, ела у нас! Остани у нас!“ Нищо не се е случило още,

 

но има голяма вероятност да се случи.

 

Двамата имаме сходни съдби. И той като мен не е женен и няма деца, освен това много си прилича с Емил Димитров от хубавите му години. Сега той търси моята компания, приятелството ми. Истината е, че аз съм тази, която малко се дърпа, защото ми е трудно. Ангажирана съм с майка ми, на възраст е, трябва да съм около нея. Като жена ще споделя, че ме притеснява да не би Гошо да търси майчина закрила. Освен това и двамата сме изградени характери. Има една поговорка – „Или рано се жени или рано се калугери“. Вярвам, че живота ще покаже какво ще се случи“, споделя Муки, а на въпроса какъв човек е Гошо е категорична. Много добър човек, който не се интересува от наследството й. Сигурна е в неговата честност, а и той знае, че и тя не се интересува от неговите имоти и пари. „Той е толкова добре материално колкото съм и аз! С 2 години е по-голям от мен, завършил е „История“ и работеше в телевизията известно време покрай баща си, който беше асистент-режисьор.

 

Животът ни беше разделил през годините.

 

 Отскоро ме търси много активно, търси подкрепата ми.“ Майка й Стояна също е на негова страна и насърчава Муки да не го оставя, особено в такъв тежък момент за него. 94-годишната актриса дори ще се радва да има зет като Гошо, който познава от дете. „Като всяка майка, може да е на почти сто години, но не иска дъщеря й да остане сама. Двамата се разбират помежду си. Ако се съберем с него, ние ще живеем в неговия апартамент, защото неговият дом е голям.“ Муки споделя, че Гошо имал достойнството да й предложи брак, макар и не директно. Показва й го, търси я, обажда се. Майка му Райна, която починала съвсем скоро, приживе имала голямо желание синът й да се вземе с дъщерята на Мутафова. Миналата година често канила Муки на гости. Казвала й - съберете се! „Тя ме беше избрала за снаха. До колкото знам около него се въртят по-млади, обаче той се плаши от това че се интересуват от наследството му, за мен е сигурен“, казва Муки.

 

Първият зет на комичката бе византиец

 

Преди много години щерката на легендарната комедиантка се омъжи за свой гръцки обожател. За бъдещия й благоверен я сватоса актрисата Елена Мирчевска, която е щастливо задомена в южната ни съседка. Бракът на Муки с византиеца обаче се оказа много кратък и се разпадна заради баналното “несходство в характерите”. Тогава Муки на бърза ръка се прибра от южната ни съседка при майка си в София.

 

От в. „Златна възраст”


Голямата актриса Стоянка Мутафова с дъщеря си Мария (Муки)

Голямата актриса Стоянка Мутафова с дъщеря си Мария (Муки)