nabore.bg

В храма

Божиите чудеса: Молитвите на отец Михаил спасяват от безплодие

Отчаяни тежкоболни от цялата страна търсят помощ от свещеника във видинското село Покрайна

 

Свещеник от видинското село Покрайна помага хора с болести, пред които традиционната медицина е безпомощна. Лекари, на тежко болни пациенти, се изумиха от чудесата в селото, а местните споделят, че вместо да пият лекарства, предпочитат да ходят при отец Михаил Иванов, който им чете молитви и ги изцерява. На 70-годишната Радка Михайлова е поставена страшната присъда рак. От 9 години съм с това заболяване, разказва възрастната жена. Лекарите в Александровска болница ми даваха няколко месеца живот

 

и ме изписаха  като безнадежден случай.

 

Силната вяра и любовта към внучетата и децата я мотивират да се бори. Не познавах отец Михаил, но хора от селото ходеха при него, мои близки също, за да се помолят за здраве, разказва Радка. Отчаяната жена се изповядва при отеца, моли се заедно с него и упорито продължава да вярва, че ще оздравее. Броени дни след молитвата болестта й изчезва напълно, а думите на лекаря още кънтят в ушите й: “Аз такъв случай не съм имал”.

“Силата на вярата и надеждата е безгранична. Всичко се крие в маслосвета. Към всеки човек подхождам различно, защото болежките му са различни. Вярата в Бог бди над всеки”, казва отец Михаил, който от няколко години се превърна

 

в последна надежда

 

на тежко болни. "Важно е да действаме в точния момент на точното място и да направим правилните неща. Организмът реагира по различен начин и се променя. Аз не съм лечител”, добавя свещеникът - проводник на божията благодат.

Той обяснява, че когато се моли за болния, както пише в Евангелието, и го помаже с елей, молитвата го изцелява. Отецът помогнал и на дете, което страдало от нощно напикаване и сомнамбулизъм, и на хора, които имат проблеми със зрението и при безплодие.

От вестник „Златна възраст”


Отец Михаил

Отец Михаил

Църквата „Света Троица” в село Покрайна е на 130 години

Църквата „Света Троица” в село Покрайна е на 130 години

Отец Михаил (вляво) служи в двора на храма. Снимка: Българска патриаршия.

Отец Михаил (вляво) служи в двора на храма. Снимка: Българска патриаршия.