nabore.bg

Тежката дума

От упор: Може ли на Байдън да се повери "атомното куфарче"?

По гьобелсов мариер всяка лъжа на Бойко Борисов широко се огласява от българските медии

 

Бени Томас, ръководител на глобалното планиране във Фейсбук: Когато социалните мрежи крият истината или лъжат, това наранява света.Конгресът (на САЩ) създаде огромни корпорации, които сега управляват свободния свят. Тези  компании носят малка или никаква отговорност и правят това, което искат. За съжаление, тези компании мразят свободните американци.
„Гласове“: Автор: Пол Крейг Робъртс, sv.pressa.ru: Байдън нарече Путин „убиец“ и възкреси призрака на ядрения Армагедон. „Рано или късно Кремъл ще разбере, че срещу него стоят банда безумни престъпници. Какво ще стане тогава?"
 „Днес (17 март) станахме свидетели на необикновено зрелище, когато президентът Байдън каза пред ABC News, че президентът Путин е убиец и че ще „плати определена цена“. Това е новото дъно на дипломацията. Това не служи нито на интересите на САЩ,
нито на интересите на мира. Вчера беше разсекретен доклад а ЦРУ по националната сигурност. В него се твърди, че Русия се е намесила в изборите 2020 г.с цел да „очерни кандидатурата на президента Байдън и Демократическата партия, като подкрепи бившия  президент Тръмп, подрони доверието на обществото в изборния процес и задълбочи социално-политическите разногласия в САЩ. Американската дипломация, военна политика, новините на медиите и недооценката на общественото мнение са фантастични творения на пропагандата.

 

Кремъл демонстрира удивителна търпимост към глупостите и оскърбленията от страна  на Вашингтон

 

Американското общество би оценило тези американски лидери (Хилъри Клинтън и Дж.Байдън) като прекалено ненормални, за да им се предостави достъп до „ядреното копче“.. „Да, руснаците са прави. Обвиненията не са основателни, и няма никакви факти или доказателства в тяхна подкрепа. Рано или късно Кремъл ще разбере, че целта на демонизирането на една или друга страна е да бъде подготвен американският народ и съюзниците за война против тази страна“.
   „Преди известно време двама членове на атлантическия център на Атлантическия съвет, Ема Ашфорд и Метю Бъроуз, писаха, че американската политика може да спечели при по-малко враждебен подход към Русия. Мигновено 22-та членове на Атланти-
ческия център денонсираха статията. Рано или късно Кремъл ще разбере, че срещу него стоят банда безумни престъпници. Какво ще стане тогава?“
„Гласове“. Автор Епицентър.бг. Американският коментатор и известен водещ от Fox News Шон Ханити заяви в предаването си: Руският президент Владимир Путин „откровено се подигра с президента на САЩ за свое собствено удоволствие. „И, честно казано, аз като гражданин на САЩ намирам това за унизително“, добавя той.
  „Току-що ми дойде идея да поканя президента Байдън да продължим нашата дискусия, но при условие, че тя е наистина на живо. Но без забавяне, директно и в публичен, пряк разговор“, заяви Путин в Москва, припомня Fox News думите на руския президент. „И защо му е на Путин така изведнъж да предлага на Байдън дебати без време за подготовка? Какво бях тръгнал да казвам?...Ако сравним Байдън днес с това, което той беше през 2012 г. или дори през 2016 е видно, че президентът изглежда извънредно слаб, вял, немощен и да, често явно не съзнава какво се случва около него. Това е очевидно, не става въпрос за мозъчна хирургия“, каза Ханити.
  „Това е нашият общ проблем“, продължи коментаторът. „По света в момента има множество злонамерени играчи, множество враждебни режими, като Путинска Русия, моллите в Иран, като председателя Си в Китай, като Северна Корея и Ким Чен Ун. И знаете ли какво? Те не се подлъгват наивно за състоянието на Джо Байдън. Те го изучават и всеки ден внимателно следят за нашите действия“.
  „Всички врагове на Америка, всички злонамерени играчи по света виждат това, за което ние жадуваме да говорим свободно. За мъките на днешния Джо Байдън – една сянка на това, което беше преди години и който явно с големи усилия се добутва до уикенда“коментира Ханити. „И стигаме до най-важния въпрос: От полза ли е всичко това за страната ни? От полза ли е за свободния свят? Отговорът, естествено, е: В никакъв случай. Точно затова един кандидат никога не трябва да се крие в мазето по
време на цялата кампания, за да не му задават трудни въпроси“, коментира Ханити.
 Шон Ханити коментира и последните случаи, в които Байдън нарича вицето си Камала Харис „президент Харис“. Според него

 

в словесните грешки на президента може би има някаква истина

 

„В крайна сметка Камала Харис пое всички лични разговори със световните лидери, а освен това  именно тя провежда ежеседмичните срещи с държавния секретар. Това наистина може да е администрацията на Харис, завършва Ханити.
      На по-различно мнение от това на Ханити е Пол Крейг Робъртс, политолог, анализатор и бивш зам.министър, който не се притеснява да изрази позицията си по болните проблеми на САЩ. Той казва/“Гласове“:  „Днес (17.03.21 г.) станахме свидетели на необикновено зрелище, когато президентът Байдън каза пред ABC News, че президентът Путин е убиец и че „ще плати определена цена“. „Това е новото дъно (на падението б.м.-В.С.) на дипломацията. Това не служи нито на интересите на Америка, нито на интересите на мира“. „Необузданата антируска лудост, която бе организирана в САЩ и в целия западен свят, поставя Америка в извънредно опасна ситуация. Американците и европейците възприемат реалността само в светлината на американската пропаганда. Американската дипломация, военна политика, новините на медиите и недооценката на общественото  мнение са фантастични творения на пропагандата. Кремъл демонстрира удивителна търпимост към глупостите и оскърбленията от страна на Вашингтон…Рано или късно Кремъл ще разбере, че да се опровергава демонизирането е безсмислено. Да, руснаците са прави. Обвиненията не са основателни, и няма никакви факти или доказателства в тяхна подкрепа. Рано или късно Кремъл ще разбере, че целта на демонизирането на една или друга страна е да бъде подготвен американският народ и съюзниците  за война против тази страна.
 И Шон Ханити и Пол Крейг Робъртс са американци, които желаят доброто на родината си. Ханити намери сили да каже нещо, с което обезкърви опитите за защита на Байдън.
„От полза ли е всичко това за страната ни? Отговорът, естествено, е: В никакъв случай“.
Под „всичко това“ Шон има предвид президента Байдън в това му физическо и умствено състояние. Пол Крейг Робъртс е безапелационен в точните си констатации.
Президентът на САЩ трябваше да лети за Атланта, но падна на стълбата при усилието си да се качи на самолета. Онлайн потребител на Twitter пише: „Не разбрах защо Байдън не отдели 2 секунди след 1-то падане, за да се успокои вместо да ускори качването, което доведе до 2-ро и 3-то падане“. Говорителката на Белия дом: „Причината за залитането (не казва падането) може да е силният вятър в района“.  Ройтерс: „Изкачвайки стълбата към самолета, той залитна на два пъти, падна на едното си коляно и едва се хвана за металния парапет. Той разтри коляното си, след което продължи да се изкачва с по-бавни стъпки, а на върха на стълбата спря, обърна се и отправи бодър поздрав. Когато този явно болен човек нарича руския президент„убиец“,трябва да му напомним някои събития от недалечното минало.
- САЩ са единствената държава, която унищожи с 2 атомни бомби японските градове Хирошима и Нагазаки и изгори живи жителите им.
- САЩ гориха с напалмови бомби хора и природа във Виетнам.
- САЩ нападнаха, разрушиха и окупираха под лъжлив предлог една независима държава – Ирак и признаха, че са лъгали за нейните унищожителни оръжия.
- На съвестта на САЩ тежи лъжата за 11 септември 2001 г.
- САЩ обявиха, че търсят своя агент Осама бин Ладен и нападнаха и окупираха Афганистан и още не са освободили страната.
- САЩ разгромиха след близо 3-месечни бомбардировки с бомби с обеднен уран една независима държава – бивша Югославия.
   Списъкът е безкраен, а Международният наказателен съд е в кома. Международното право също. Може ли някой да спре масовия убиец? Въпрос без отговор! И така:
 Путин ли е убиец, г-н Байдън? Може ли на президент като Джо Байдън да бъде поверено атомното куфарче?

 

В България

 

Какво можем да кажем за родината ни?
   Тя е най-бедната в Европа, обречена на изчезване от европейската географска карта,
след жестоката демографска пандемия. За нея допринасят ниския жизнен стандарт, унищоженото здравеопазване, непрофесионалната и корумпирана съдебна система, безработицата и липсата на перспективи за младото и средно на възраст поколение сънародници, които принудиха 2 млн.българи да потърсят хляба си в чужбина. Чужди и враждебни нам сили определят външната и вътрешната политика на страната и се месят брутално в политическия ни живот. България е васална държава, която не може да вземе самостоятелно решение по нито един жизненоважен за страната въпрос.
   Лъжата и грабежът са държавна политика. По нея западните „демократи“ не вземат отношение. Байдън каза по случая Кашоги: „Не наказваме държавни глави (разбирай и премиери) на съюзници“.   Дойните крави той нарича съюзници!
   Университет „Джон Хопкинс“: България е 1-ва в Европа и 2-ра в света по смъртност от К-19. Това сочат най-новите данни. Смъртността при новородени здрави деца е 2 пъти по-голяма от средната в Европа. Възрастните хора у нас умират значително по-рано от техните връстници на Запад, техните пенсии разтоварват бюджета.
   Здравният министър Костадин Ангелов заяви във Варна: „В Европа вече се говори за български модел за решаване на кризата. Защо? Първо защото страната ни успя да постигне най-добри резултати в областта на заболяваемостта  и смъртността след взетите мерки..“ Този човек нормален ли е? Или предизборно всяка лъжа е позволена?
Бойко Борисов от Разград: „Имаме готовност да произвеждаме милиони ваксини. В новата фармацевтична база ще се произвеждат до 7000 ваксини на час“. Борисов твърди, че ще задоволяваме нашите нужди и ще изнасяме за Европа и света. Опровергаха го длъжностните лица – медици. Обясниха ясно, че е невъзможно да произвеждат  в този завод ваксини срещу К-19. Дали някой е чул опровержението не знам, но Бойковата лъжа бе широко огласена, по Гьобелсов маниер.
   Преди две години, в героична поза, Борисов обяви, че от находището на газ и петрол „Хан Крум“ в Черно море ще добиваме газ за наши нужди  и ще изнасяме в Европа и „никой не може да ни затвори кранчето“! Отново въпроса: Този човек нормален ли е?  Или за изборите всяка лъжа е позволена?
Холандия:
България се отказа от RNA ваксините защото били скъпи. Министерството на здравеопазването на Нидерландия разясни пред германската агенция ДПА, че една страна се е отказала от ваксините и те били разпределени между други страни. Оказва се, че тази страна е била България, пише бившият дипломат в Германия Симеон Николов.
ЕК и Урсула фон дер Лайен не се въздържаха да разкритикуват страни като България, които се направиха на сърдити за разпределението на количествата ваксини и обвиниха Брюксел за това. В комюникето ясно и недвусмислено се посочва, че „всички правителства не само са наясно с механизма на разпределение на ваксините, купени от ЕС, но и сами са го променяли и са преминали към допълнително преразпределение между желаещите да получат останалите, непоискани ваксини. Още на 2 септември доц. Кунчев изрази пред 19 мин. Съмнение защо  ли пък са ни нужни толкова много видове и бройки ваксини, които ЕС ни поръчва/19 мин., със съкращения.
   Горните текстове ни убеждават, че срещу българския народ се извършва тежко престъпление. Къде е другарят Гешев? Няма го, той твори! Има поставени задачи, които трябва да реши. Иначе става лошо!
   Българската прокуратура стана за смях. От 10 предложени кандидати за европейски прокурори, бяха отхвърлени7, впоследствие са били върнати още двама, заедно с помощниците им, по сведения на наш източник и в медиите. От другите европейски страни няма върнат кандидат! Гешев получи сериозна порция шамари от Европейската главна прокуратура.Освен това казват, че нямало осъдително дело по внесени от Гешев обвинителни актове. Наближават избори, трябва шайката да ги спечели, казва  чичо Сам. И ето ти руска шпионска афера срещу България. Какво удоволствие за Началника от Вашингтон, може да се смили над негодните си слуги. В замяна обаче, те трябва да работят още по-упорито по поставените  им задачи.
   България  е с най-високо ниво на престъпност в целия ЕС, сочи ново изследване на Евростат, според което 20,2% от хората в страната ни съобщават за престъпления, насилие или вандализъм в района, в който живеят. Средното равнище в ЕС е 11%, което означава, че България го надвишава двойно, предаде БГНЕС/14.03.
Няма християнска ценностна система, внедряват евроатлантическа. Ето резултата.
Който гласува за шайкаджиите, гласува срещу българския народ.
                                                                       

Д-р Веселин СТОЯНОВ

Вестник "България без граници"