nabore.bg

Докторе, защо?

Защо Мерил Стрийп казва, че няма нищо по-велико от остаряването?

Като бях млад, се чудех на чужденците-пенсионери, които идват в България, пълни със сили и енергия, щастливи така, все едно току що са навършили 30 години. Ходят ведри и усмихнати с увереността, че ги чака само добро. И в същото време не можех да не направя сравнение: мислех си за отружените лица на българските пенсионери, за изгубената надежда в очите им, за бръчките по челата, за напуканите ръце и за гримасите изкривени от болка и от отчаяние.

 

Чудех се какво ли ме чака и мен.

 

Къде ли ще отпрати децата ми вятърът? Какво ли ще се чете в моя поглед някой ден?

Великата Мерил Стрийп казва, че няма нищо по-хубаво от остаряването, защото не на всеки е дадена тази привилегия. 

Казвам се Румен Иванов и съм на 65 години и не, не ме е страх от старостта. Страхувам се, обаче от онази коварна болка в коленете, която не ми позволява да се качвам и да слизам по стъпалата, не ми позволява да вървя нормално и изкривява и моето лице от мъчителна болка. Страхувам се, че утре няма да мога да стана от леглото и няма да съм полезен. Страхувам се, че вместо аз да се грижа, ще се наложи да се грижат за мен: че няма да съм силният и способният. Това ли е старостта?

А може би старостта е да позволиш на тези, които до вчера си водил за ръка и си им показвал пътя, да ти помогнат; да поемеш протегнатата от тях ръка.

 

Обиколих какви ли не лекари,

 

 но техните инструменти се простираха до нестероидни противовъзпалителни, които не можех да пия, защото имам проблеми със стомаха и защото знам какво могат да ми причинят. Просто не можех да си позволя. Нима кошмарната болка беше единствената алтернатива?

Дъщеря ми ми донесе ФорФлекс. „Тате, моля те, довери ми се. Това е продукт на растителна основа, 100% натурален, не съдържа никакви изкуствени оцветители и консерванти. Влияе и на болката, и на възпалението. Качеството е гарантирано. Това е отлично средство за справяне с проблема. Препоръчват го най-реномирани специалисти. И на мен ми помогна. Познавам повечето продукти на пазара и знам, че това е с най-високо качество. И знаеш ли какво? Освен глюкозамин, висококонцентрирани екстракти от босвелия и джинджифил съдържа и обич. Истинска обич...Просто този продукт съдържа обичта на хората, които са го създали и силното им желание да помагат. Познавам ги лично и знам, че избират само най-качествени суровини, подложени на десетки изследвания и проучвания.

 

Всяка съставка подбират с такова внимание и любов,

 

 че можеш да им се довериш за всичко, което излиза от ръцете им. Или просто се довери на мен.“

Не се доверих на Форфлекс, нито на фирмата производител, но се доверих на дъщеря си, на силното й желание да ми помогне и да върне усмивката на лицето ми. Доверих се на обичта на дъщеря ми, на светлината в нейния поглед, на нейната вяра. И Слава Богу! Защото след по-малко от месец нямаше и следа от ужасната, сковаваща болка. Дъщеря ми ми казва след три месечен прием да направя пауза от месец, но аз не искам изобщо да я чуя. Знам, че няма никакви странични ефекти. Чувствам се прекрасно и тичам след внучката си, берем заедно цветя и играем в пясъка. Внучката ми носи моето име и да, щастлив съм и не, не се страхувам от старостта!

Благодаря ти, ФорФлекс.

Старостта е най-щастливото време от годината!

И защото обичта прави чудеса! 

 

www.botanic.cc