nabore.bg

Красиви всеки ден

Домашна козметика: Мед и нишесте изглаждат лицето и шията

Маските за лице са три вида: почистващи, овлажняващи и подхранващи. Почистващите се нанасят на дебел слой, съхнат до образуването на твърда коричка, което става за около 15-20 минути, и се свалят от лицето като втора ненужна кожа. Те се използват при замърсено лице, със запушени пори и лошо кръвообращение. Почистват от повърхностните вроговени клетки, кожата добива приятен вид.

Уголемените пори няма да станат по-малки, но се освобождават от натрупванията и се свиват за известно време. Почистващите маски не могат да решат проблема с пъпките и дълбоките черни точки. С тях трябва да се справите предварително. Освен това има лечебни козметични маски, които могат да ви бъдат препоръчани от лекар за лечение на пъпките. Освежаващите и овлажняващите маски са във вид на кремове и гелове. Нанасят се на дебел слой върху лицето, оставят се да действат около 15-20 минути и се свалят с тампон, салфетка или кърпа, но не се измиват. Подходящи са за вяла и застаряваща кожа. Кремовете за тези маски съдържат восък и растителни масла и естествената влага в тях задълго я освежава. Дори ако се прави редовно 3 пъти в седмицата, малките бръчици могат да изчезнат.

Маските с кремове и гелове са много подходящи след слънчеви бани или след продължително излагане на слънце. Можете да ги правите вечер преди лягане. Трябва да останат на лицето поне 30 минути, за да има то възможност да попие овлажняващите и хранителните вещества. Подхранващите маски се полагат всяка седмица. Има много добри готови, които можете да използвате вместо вечерен крем. Хранителни маски през този сезон са плодовите и зеленчуковите. Могат да се правят  комбинирани - плодови маски с мед, с нишесте, със зехтин, с яйце. Не всяка маска е подходяща за всеки тип кожа. Нормалната кожа понася почти всяка маска. Особено добре й действат стягащите - те едновременно почистват и освежават. Мазната и нечиста кожа отлично се влияе от почистващите маски. Те се свалят с мокра кърпа, след което лицето само се изплаква с хладка вода. Маските от лечебна кал - например от хума или медицинска кал, се нанасят само на лицето. Всички останали се разпростират и на шията. Около очите маски не се препоръчват. Там се слага само специален хранителен крем. След почистващата маска винаги се нанася овлажняващ хидратантен крем.

 

Наборе.бг