nabore.bg

Тежката дума

Тъпа манипулация от малкия екран: Сакън, някой да не каже добра дума за соца!

Ретрото се върна в ... кремвиршите и бирата

 

Толкова тъпа манипулация се търкаля от известно време по малкия телевизионен екран!

Еничарите на Сорос и фалшивите ни бизнесмени ни имат за големи балъци! Смятат, че могат да не манипулират както си искат, защото са много умни!

Напоследък, ако сте забелязали, наваляха едни реклами, дето ни убеждават и внушават, че за 26 години нищо добро в храната на българина няма!

Ядем фалшиви сирена, кашкавали, колбаси, млека, абе... каквото ви хрумне. И тарикатите почнаха да въртят реклами с намигване за едно време.

Но забележете – не се казва кое! Защото е забранено нещо добро да бъде свързано със социалистическия период.

За него трябва да се манипулира само негативно – лагери, доносници, затвори, но в никакъв случай, че е имало нещо добро... Затова ме разсмя рекламата за кримвирши, които имали „супервкус от онова време”!

От кое? Ясно е, че е социалистическото, но е забранено да се каже!

Върнахме бирата от социализма, ама не казваме това, а кръщаваме - ретро! Ретро „Загорка”, нали е от омразния социализъм? Ретро на кое? Ами ясно на кое!

Пускат биричките бомбички на шуменско пиво, ама казват, че са навършили 50 години, без пак да се казва, че това си е социализмът! Сакън, да не се каже поне една добра дума, да не се изрече изобщо социализъм с нещо добро!

Знаете ли кое е трагично? Че две поколения откърмени, възродени и отгледани от фалшивата ни демокрация не познава вкуса на истинската храна!

Как пък малко не ги жегна и не ги досрамя, та да си признаят: при „онова омразно време” българинът хапваше малко, но качествени продукти!

Непознати бяха ментета, заместители, оцветители и всякакви други фалшификати!

Не, мълчат като бити задници, за да не би хората да скокнат и да кажат: Абе, идиоти, защо ни лъжете, къде ни влачите, накъде отива България!

За жалост – на никъде!

 

Стефан СЕВЕРИН

Вестник „Златна възраст”

 


Стефан Северин

Стефан Северин