nabore.bg

България

Малайзийският гуру Йоги Тан: Енергията в България е огромна

Казвайте си непрекъснато - аз съм невероятен човек

 

Малайзийският гуру Йоги Тан отново бе в България, за да ни научи как да излекуваме миналото си и да не трупаме негативна карма. На двудневния семинар в София имаше всякакви хора - балетист от Операта, лечители, бизнес дами, журналисти. Всички носеха красиви бижута с едри камъни за баланс на чакрите. Още първите минути гуруто прикова вниманието ни с лекото си присъствие, овладяност и чувство за хумор. И до края не показа умора или негативна реакция.

 

Сякаш оставя енергията от другите

 

да изтича покрай него. „Сигурно се чудите защо хората, които вършат добро, се сблъскват с лоши неща, а такива, които се занимават със злини, остават ненаказани. Единствената причина за това е, че резултатът от нашата карма понякога идва по-късно. Може да дойде дори в друг живот, а може и да дойде бързо”, обясни гуруто.

“Как да си създадем добра карма и да се справим с нея? Как да излекуваме миналото си?

 

Имате два избора.

 

Единият е да го оставите да си отиде и да го изтриете. Другият начин е за по-мъдрите, силни и вярващи хора! И той е никога да не обръщате внимание на миналото си. Казвайте си: “Аз съм невероятен човек”. Така вие се създавате. Правите една конструкция и следите как този невероятен човек мисли, действа и живее. Според Йоги Тан кармата са нашият ум и намерение. “Казали сте нещо, направили сте нещо. Това е карма. Тя може да бъде добра или лоша, а може да бъде и неутрална. Важно е да си кажете: “Всичко, което съм направил в миналото си, е заради моята алчност и омраза. Когато съм обиждал и наранявал други хора чрез моите думи и действия. Съжалявам за това.” Гуруто ни напомня да сме отговорни за всяко свое действие и е важно да се стремим

 

да правим все по-положителнин неща.

 

“Умението да прощаваме е другият път към чиста карма. Всяка болка, която държим в сърцето си, ни свързва с човека, причинил ни я, и ние губим енергия. Прекратявайте такива връзки. Най-мощното оръжие за това е прошката. Намерете сили да простите на другите, на себе си и да поискате прошка в случаите, в които сте сбъркали. Ако не ви стига сила да се чуете по телефона, то направете го сами в медитация. Добре е всяка вечер да се прави такава равносметка.” По думите на гуруто хората в България са невероятни като инидивидуалности,

 

но трудно работят в група.

 

“Трябва да сте наясно, че всички сте в една лодка. Уважавайте се и се грижете за другите. Давайте най-доброто от себе си и бъдете пример, който хората да следват. Енергията в страната ви е огромна, затова с вашата светлина и посока може да направите чудеса. Ако мислите непрекъснато за другите и никога не се вземате за велик, а просто си вършите работа, за да служите на обществото, тогава всичко в живота ви ще се подреди”, убеден е гуруто.

 

От вестник „Златна възраст”

 


Йоги Тан

Йоги Тан