nabore.bg

Докторе, защо?

Съвети за всеки ден: Лято е, а краката ви са студени

Още е лято. Температурите навън са високи, а Вашите крайници са студени. Случва ли Ви се често? Запитвали ли сте се на какво може да се дължи това?

Краката могат да мръзнат поради особеностите на строежа на организма. Мускулният масив, който помага да се запазва топлината, именно в този част на тялото е незначителен. Няма подкожна мастна тъкан, а има относително голяма по площ кожна повърхност, която отдава топлината. Именно затова през есента и зимата краката са подложени на засиленото въздействие на студа.

            Но, ако краката Ви мръзнат навсякъде и винаги, дори и в най-горещите летни дни, причината може да бъде нарушено капилярно кръвообращение, свързано с един от следните проблеми: локално нарушение на кръвообращението, обща недостатъчност на кръвообращението, нарушение на прокарването на импулси по чувствителните и вегетативни влакна на нервите на долните крайници, намалени функции на щитовидната жлеза.

            При наличие на един от тези симптоми е необходимо да се консултирате с лекар. Можете да следвате и някои общи препоръки: отказването от тютюна и намаляване на алкохола, вземане на контрастен душ, масажиране на стъпалата, ходене боси (през лятото и навън, а през зимата - у дома, без домашни чехли).

            Приемането на екстракт от Гинко Билоба също би помогнало, тъй като е установено, че той подобрява кръвообращението, най-вече към мозъка и крайниците. Това го прави подходящ за хора, страдащи от синдрома на ''студените крайници''. Гинко Билобата спомага още за усилване на паметта и концентрацията, предпазва от инфаркт и инсулт, има благоприятен ефект при Алцхаймер, при шум в ушите и световъртеж, забавя процесът на загуба на зрението при възрастните хора, използва се от хора в депресивни състояния.

Действието на Гинко Билобата се допълва и подсилва от екстрактът на Гроздовото семе. Той е мощен антиоксидант. Екстрактът от Гроздово семе е по-силен от витамин С и от витамин Е. Престоява в тялото 72 часа като за това време се усвоява напълно от организма. Има противовъзпалително и антиалергично действие, забавя стареенето на кожата, предпазва от образуването на разширени вени и спукани капиляри.

Висококонцентрирана комбинация от двата екстракта може да се намери във фитопродукта GinkgoVin (ГинкоВин). Той е уникален по своята същност продукт, тъй като представлява съчетание от две допълващи се и подсилващи действието си съставки- екстракт от Гинко Билоба (100мг) и екстракт от Гроздово семе (50 мг). Една опаковка Ginkgo Vin съдържа 60 таблети, достатъчни за два месеца всекидневен прием. ГинкоВин не съдържа животински продукти, оцветители и     консерванти. Можете да намерите в аптеките и без рецепта. Повече информация потърсете на: http://botanic.cc/products/ginkgovincentella/.