nabore.bg

Тежката дума

Айде по-полека: Луковите глави накъде са тръгнали?

От омраза към комунистите да превърнеш в свое знаме генерал Луков е заслепение и откровена симпатия към фашизма

 

Организаторите на Луков марш обявиха демонстративно, че ще го проведат, въпреки че общината не им разреши. Герои мъченици. Ще се леят дълго приказки за комунистите, които още управляват и т. н. Българският антикомунизъм има своите крайни проявления, които граничат с фашизъм. Едно от тях е Луков марш.

Генерал Луков, на когото е посветен, е обикновен фашист. Не само защото е бил лидер на легионерите – откровено фашистка организация. Когато комунисти го убиват, плъзва слухът, че това е дело на царя и правителството, защото влиятелният генерал работел за да вкара България във войната със СССР, и с това бил неудобен.

Сега заслепени антикомунисти го изкарват жертва на комунистическия терор. За да подсилят политическата си немощ, плашат с комунистите и поставят знак за равенство между днешната БСП и онези комунисти, водили нелегална война с фашизма през военни години.

От омраза към комунистите да превърнеш в свое знаме генерал Луков не е просто политическа неграмотност. Това може да е от антикомунистическо заслепение, но и от откровени симпатии към фашистки идеи. И хората от БНС, подкрепяни от хора на ВМРО и др. националистически кратуни за техния Луков марш, наистина показват неонацистки симптоми. Красиво шествие с факли, в името на национален герой… Абе, я се вижте.

То да е само Луков марш. Антикомунистите у нас се опитват да реабилитират напълно българското правителство и политици отпреди войната, които направиха България съюзник на Хитлер. И обявиха без никаква причина война на Великобритания и САЩ, за да сринат те с бомбардировки София.

За съжаление, в нелегална борба срещу профашисткото управление в България тогава излизат само комунисти, евреи, малко земеделци. Но днес нелегалните от тогава са обявени за терористи. И поради това трябва да приемем за положителни герои хора като генерал Луков.

Айде, по-полека.

 

www.e-vestnik.bg

 


Перверзно е да носиш портрет на генерала до лика на Левски

Перверзно е да носиш портрет на генерала до лика на Левски

Eдин от контраплакатите  срещу марша през 2011 г.

Eдин от контраплакатите срещу марша през 2011 г.