nabore.bg

Докторе, защо?

Любовните отвари – от шампанското до мастиката

Афродизиаците помагат само при наличието на мерак

 

Афродизиаците (сексуалните стимулатори, които се приемат с храната) не са задължително да бъдат винаги под формата на някои ястия или вълшебни прахчета. Много от напитките също се славят с това, че карат кръвта да кипи. Ние ви предлагаме някой от тези напитки, а вие ако имате вече свои не ви пречи да разнообразите с нещо различно.

 

Мехурчетата се качат в главата...

 

Шампанското се ползва със солидна репутация на афродизиак, особено за жените. Както останалите вина, и шампанското съдържа ендорфини, които повишават настроението. И тук обаче, както е с всички алкохолни напитки, големите количества не означават по-добър резултат...

 

Кофеинови напитки: все още не...

 

Факт е, че другото име на кофеиновите напитки е “стимулиращи” или дори “възбуждащи”, но истината е, че те се борят само срещу умората, но не и срещу липсата на сексуално желание. Или поне това показват до сега проведените медицински прочувания.За това не тичайте към най-близкия магазин, за да се запасите със стекове газирани напитки с кофеин или кафе, защото единственият сигурен ефект, който те ще окажат върху вас, е увеличаване на размера на дрехите, които носите.

 

Мента: за да преоткриете свежестта в отношенията си

 

За някои хора, особено за нежната част от човечеството, ментовият ликьор е афродизиак номер 1. Истината е, че няма преки доказателства за това свойство на ментата, била тя под формата на чай, ликьор или сироп.

Ако предозирате с ментовия чай, ефектът ще бъде като при кафето, защото в листата на кофеин.

 

Ванилия: вълшебната билка

 

Ванилията е растение от семейството на орхидеите. Славата му на афродизиак е обиколила света. В Южна Америка го използват като лекарство срещу проблеми с ерекцията. Още повече, ванилията широко се използва в производството на парфюми, за които се знае, че основната им цел е да привличат противоположния пол.

 

Мастиката: легенда от древността

 

За някои може да се стори странно, но силно ароматна мастика е считана за една от „най-любовните” напитки още в древността. Ако миризмата на анасон ви понася, можете да опитате. Може би неслучайно прословутият летен коктейл “Облак” е комбинация именно между мента и мастика. Както и при останалите алкохолни напитки, прекомерната употреба не е гаранция за по-добри резултати.