nabore.bg

Докторе, защо?

Лечителят Васил Канисков откри церове за склероза и хепатит

Феноменът прилага 1000 родни билки, твърди че се разболяваме се, когато сме далеч от природата

 

Васил Канисков започва активно да изучава, описва и практикува професията, свързана с българската народна медицина и лечителското изкуство, през 1989 г. Написал е книгите „Духовното лечение и българите“, „Болестите на дихателната система и тяхното лечение“, „Билките в България, Европа, по света и тяхното използване“ и др. Последната му книга „Фитотерапия на онкологичните заболявания“ е преведена на френски език. Основните източници, от които черпи своите познания, са народната медицина, трудовете на Петър Димков и Божественото знание на Учителя Петър Дънов. Семеен е с 5 деца, едно от които – осиновено, билкарят твърди, че чрез методите на народната медицина е открил лечение за атеросклероза, хепатит С и В.

„Заболяванията идват, когато се наруши вярата, когато се загуби чувството за справедливост, когато имунната система отслабне, когато човекът се предаде и тръгне през просото. Тогава отвътре навън започват сривовете, предизвикани от дисбаланса във вътрешната кутия на имунната система - вярата в себе си, вярата в Бога”, казва билкарят Васил Канисков. За да сме здрави и да не се разболяваме от рак той съветва да изключим от менюто си месото, белият хляб, тестените изделия, захарта, кремчета и нишестета и газираното. Казва още, че можем да променим структурата на всяка храна с молитва. Затова е важно преди хранене да се молим, както и когато пием вода, защото водата е жива и има памет.

Лечителят се среща с рака, когато е 14-годишен. Баба му постъпва в болница. Месец по-късно я изписват като безнадежден случай. Той е в пролетна ваканция и се прибира на село, решен да й помогне с народната медицина. И успява! Благодарение на своя внук възрастната жена доживява до 86 г. Сега Канисков диагностицира чрез преглед на очния орис и „слушане“ на пулса.  Решил е здравословните проблеми на стотици, не чрез чудеса и мистика, а с наблюдение и изследване на билките. Ако в закона за лечебните растения са описани 640 вида билки, то той работи с над 1000. „Ние не сме създадени, за да боледуваме“, обяснява той и съветва да приемаме болестите като гости, да ги черпим добре, с необходимите билки и да ги оставим да си заминат. „Болестите, които ни нападат в днешно време, изпреварват съвременното знание за борбата с тях. Те са предизвикани от нас, от начина ни на живот и от отдалечаването ни от природата. Учените добре знаят, че технологиите изпреварват науката. Те не го казват никъде, но това някак си за тях е голяма опасност. Когато трябваше да се развива човека и беше дошло време да се развие телепатията се измислиха радиото и телевизията. Когато трябва да се развие шесто сетивно чувство навлязоха новите технологии – смартфони, роботи, дронове. И се отне възможността да се развият сетивните способности на физическото тяло у човека. За радост хората започнаха да си отварят очите и дори много лекари вече признават, но неофициално, че всички тези сокове и нектари в пластмасови бутилки са причина за стерилитет сред жените.

В света има две народни медицини – българската и китайската, казва билкарят и обяснява, че нашата е в синхрон с народния ни календар, който е започнал да се образува преди хиляди години и е най-точен. „Още тогава са се зародили традициите и обичаите ни. Те са свързани с благополучието и здравето ни и ако има някакво отклонение, веднага идват на помощ билките. 600 г. пр.Хр. календарът ни е приет от японците и те го признават, въпреки че това е забравено във времето.“ Българската народна медицина и нашия народен календар са едно цяло. Неслучайно ръченицата ни е в такт 7/8, какъвто е и ритъмът на слънцето. Това древно божествено познание е закодирано и в нашите шевици, неслучайно казват, че българската шевица може да лекува. В нея е вложен ритъмът на Вселената, добавя лечителят и ни припомня за Орфей, който е дошъл по българските земи, свалил седемте небесни сфери и с музиката си лекувал животни и хора. „Най-големите медици са с тракийски произход, да не говорим за богомилите, които също са били прекрасни лечители. Те са единствените в света, които изнасят медицината сред народа, дотогава тя е само за висшата класа. Знаете ли, че още XI в. на български език е записано как се лекува раково заболяване.“

Лечителят е убеден, че на всички нас ни предстоят срещи с нов тип енергии и необходимостта от нови познания е неизбежна. Това е и причината на вратата да чука нов тип медицина, която той нарича духовна.

Научната медицина познава всяко кътче, орган или система от човешкото тяло, но може би поради своята висока научност е изключила категориите душа и дух, а те са единни с тялото, така както са единни любовта, силата и истината.“ А на въпроса кое пробужда душата, той отвръща: „Любовта на първо място, след това мъдростта, след това истината. Но любовта е първа. Не секса, казах любовта. Това е най-висшата вибрация. Тя разпуква човешката душа и в колкото и тежки условия да сме поставени, ще видим, че само с вибрацията на любовта можем да излезем. Нищо друго. Това е вторият център който е внесен. Първия център е бил центърът за самосъхранение, който ни е изродил в тази ненавист и оцеляване. Вторият център е на любовта, който е внесен в човешкия живот, в човешката душа. Той е този, който ще спаси света”.

 

Драгомира ИВАНОВА

 

 


Лечителят Васил Канисков

Лечителят Васил Канисков