nabore.bg

Тежката дума

Лъжите на премиера и Цецка край нямат

Плува ли корабче – Б.Б. щял да прави ревизия на цялата приватизация?

 

„Премиерът: След вота правим ревизия на всички приватизационни сделки по време на прехода!”

Това е заглавие от вестниците. Има ли българин, който да не е разбрал, че Б.Б. е патологичен лъжец, популист от висша класа...

Вече народът така е ошашавен от неговите изявления, че се е отказал да ги анализира. Бойко пак ще вдигне пушилката, ще извади 2-3 фактчета и ... дим да го няма! С това изявление плаши ДСБ, защото приватизацията я прави Иван Костов. И понеже човекът на Костов - бай Радан Кънев, го направи за резил и го нарече бай Х., сега ще си отмъщава. Типично за мафиотските структури. Ще ви припомня, че Пожарникаря спечели първите си парламентарни избори с тлъстата лъжа, че ще раздаде правосъдие, че ще отмъсти за мъките народни – демек, правеше се на Крали Марко. И какво направи? С неимоверни усилия

 

успя да събори барбекюто на Доган.

 

Ахмед му благодари, защото отдавна бил решил да го събаря и да прави ново.

Та просташките изявления на този велик бай Х. нямат никакво покритие и отдавна са с изтекъл гаранционен срок. Защо неговите слагачи от групировката ГЕРБ мълчат за доклада на Еврокомисията? Там индиректно се казва, че от дадените досега 9 милиарда има главоломна кражба. И че асфалтът не отваря работни места и не вдига жизненото равнище. Когато ни приемаха в ЕС с Румъния, ние водехме по всички показатели. За 9 години сме мръднали с 4 пункта, а Румъния с 16 и ни слага в джоб по всички посоки. И това ще стане у нас, когато дойде новото правителство и направи, ама истинска, щателна ревизия - къде са отишли милиардите от Брюксел? Ако бъдещето правителство е храбро и честно, сегашното скоро трябва да е в Централния затвор.

 

Каша в главата на мамата наша

 

Досещате се, че става дума за големата политичка и мислителка от Плевен, която засега има постижение – на всяко трето изречение ръси простотия. Най-жалка беше в диспута с Радев, когато искаше да го уязви, та рече: "Ако на 20 години не си бил социалист, значи нямаш сърце. Но ако на 40 години все още си социалист - нямаш мозък" Според Цеце – това го е казал Бърнард Шоу. Грешка, мамо! Преди да станеш глава на държавата, не е лошо да си напълниш главата с малко знания. Да оставим настрана, че такова нещо Шоу не може да каже – този велик писател е убеден социалист до края на живота си, а не кариерист като теб! И точните му думи, изречени през 1933 година – ало, Цачева, запиши си ги, да не ставаш за смях, са: "Ако не си революционер докато си 20-годишен, на 50 ще си старо изкопаемо. Ако си червен революционер на 20 години, имаш някакъв шанс да си актуален, когато си на 40."

Има разлика, нали? Сега рече, че е Бърнард Шоу, а преди пък казваше, че е Чърчил, който, моля ви се, хванете се за нещо здраво или седнете, защото ще паднете, отсякъл: „"Ако на 20 години не си член на БКП нямаш сърце, ако след 20 години все още си комунист, значи нямаш мозък" Божкеееее – как си представяте облият Чърчил да каже такава идиотщина? Цецке, майко мила, пак прочети кой първи е казал такава мисъл, а после редактирана в различни посоки. През 1799 г. Томас Джеферсън е цитирал в списание Джон Адамс, който е казал: "Който на 15 не е демократ, за нищо не става. Но не по-добър е този, който и на 20 е демократ."

 

Хайде, да оставим авторството,

 

това е работа за интелигентни хора. Цецка на едно място казва, че е станала член на БКП на 30 години – родена е през 1958-а, значи великият акт е бил през 1988 година. Не е била на 20, а на трийсет, тоест трябвало е вече да има под косата й някакви наченки на мозък, но очевидно при нея е в дефицит. Я си представете сега: няма го 10 ноември 1989 г., няма го преврата срещу бай Тошо, управлява БКП – до сега. Представете си, ако имате фантазия: тази велика жена от Плевен като навърши 40 години щеше ли да отиде в градския комитет на БКП и да си върне членската книжка? Вярвате ли в таласъми?

Някои хора се правят на много почтени, просто защото нямат пробен камък за почтеност.

 

Стефан СЕВЕРИН

 


Стефан Северин

Стефан Северин