nabore.bg

Хората говорят

Как се лекуват звездите: Крум Савов се цери с хомеопатия, Ернестина вярва на билките

Болестите не подминават почти никого и най-нормалното нещо е да искаме да се отървем от тях, колкото е възможно по-бързо и лесно. Известните хора естествено също се сблъскват с този проблем.

 

Крум Савов излекувал подаграта

 

Спортният журналист Крум Савов споделя своя опит от лечението с хомеопатия, на която се е доверил напълно. Той и семейството му не пият никакви лекарства от години, а се лекуват с капки дадени от специалист. “Това лечение ми помага за настинка, хрема, кожни заболявания, дори и за физически травми – казва Савов. - Имах подагра, която се оправи без диети, а само с хомеопатия. Казват, че подаграта не се лекува. Но на мен хомеопатията ми повлия. Не можех дори да си свивам краката. Поне година се мъчих, без да знам, че имам точно подагра. Когато спортувах, все ме боляха стъпалата. Мислех, че е от дюстабана. После ме удари в палеца и ме диагностицираха. Болката се пренесе от пръстите и стъпалата в колената. Не можех да се движа, да ставам сутрин от леглото. За щастие, попаднах на хомеопат и за по-малко от месец с това лечение вече нямах болки. Жена ми е фармацевт и тя подходи с недоверие. Но вече и тя и децата ни се лекуват така.“

 

Кристина Димитрова избягва хапчетата

 

Певицата Кристина Димитрова е известна с добрия си външен вид и грижата за себе си. “Ако трябва да бъда откровена, не живея достатъчно здравословно, но със сигурност в последните години се съобразявам с някои основни неща - споделя тя. - Например, храната да не е мазна, да не е пържена, защото не ми понася на стомаха. Освен това обичам движението, ходя пеша, харесва ми да съм сред природата. Зимно време плувам. Водата пречиства изцяло вътрешно и външно организма, и това ме прави щастлива. Иначе, като виден представител на лъвската зодия, съм малко мързелива и ленива – рядко посещавам фитнес. Рядко пия лекарства или добавки. Взимам витамини, дребни неща, но гледам да си набавям необходимото с храната.”

 

Ернестина Шинова вярва на народната медицина

 

Проблемите с щитовидната жлеза на актриста Ернестина Шинова се превръщат в базедова болест. Тя надвила болестта с рецепти от народната медицина. Ето ги: Рецепта 1: Компрес от листа пелин и нишадър: 2 шепи пресни листа пелин се режат на ситно. Смесват се с 1/2 пакетче нишадър. Получава се гъста каша, която слага върху найлон, който се поставя на гърлото и се увива с шал. Спите така в продължение на поне 20 нощи.

Рецепта 2: Лекарство с мед, чесън, орехи и семена от копър (полезно е и за подсилване на имунната система). Нужни са 1 кг мед, 100 гр. белен чесън, 300 гр. счукани орехи, 50 гр. семена от копър. Смесвате всичко и го варите на водна баня на слаб огън за половин час. След като изстине, започвате да ядете по 1 с. л. на гладно преди всяко хранене. Лечението продължава, докато изядете цялото количество.

 

Милена Маркова-Маца се осланя на квантовата медицина

 

Актрисата Милена Маркова, известна най-вече като Маца от “Аламинут”, пък се доверила на квантовата медицина. “Преди години ми попадна информация за квантовата медицина и за лекар, който я практикува - разказва тя. - Ходя редовно при него, прави се диагностика и лечение с радиочестотни вълни. Диагностиката е на генно ниво, откриват се всички болести още в зародиш. Аз така си оправих щитовидната жлеза. Беше доста подута от едната страна, имаше образувание колкото кестен. Растеше, беше започнало да ми пречи да преглъщам, гласът ми падаше. Не отидох в болница, защото знаех, че ще ме оперират, а не исках. Доверих се на квантовата медицина. Докторът ми ме избави от това за 5 месеца. Иначе от 10 години се лекуваме вкъщи с хомеопатия. Вегетарианци сме, не ядем месо. Обичаме разходките и преходите в планината.”

 

Влади Въргала надвил дисковата херния в Павел баня

 

Актьорът Владислав Карамфилов (Влади Въргала) също не веднъж е опирал до лекарска помощ. “Имам дискова херния между 6-7-ми прешлен - разказва той. - Какво ли не правих – йога, гимнастика, масажи, медикаменти, не минава. С Теди Москов бяхме за две седмици в санаториума в Павел баня. Тръгнах си със същите болки, с които отидох. А д-р Гечев, шефът на санаториума, ми каза, че 20 дни след терапията ще ми мине. И много интересно, точно след 20 дни болката започна да утихва и после си отиде. Вече не ме боли. Там ми правиха водни процедури, водни масажи, рехабилитация, включително и екстензия. Лягах в една вана, подобна на зъболекарски стол, връзваха ме през кръста и краката с шини да не мърдам и опъваха откъм главата. Имам чувството, че си тръгнах поне с 5 см по-висок от тази процедура.”

 

Орлин Горанов се самолекува с позитивно мислене  

 

Според певецът Орлин Горанов пък изкуството и по-специално музиката лекува. “И музиката, и живописта, всички видове изкуство лекуват, защото създават специфична вибрация - казва той. - А най-големият лечител е нашият собствен вътрешен мир. Доказано е, че организмът е съвършена лаборатория. Ние можем да се самолекуваме винаги, да излизаме от най-тежките състояния и да придобиваме свръхсила. Всичко започва от главата, от това какво виждаме, как възприемаме ситуацията и света около нас. От това зависи и как живеем... Аз дължа здравето си на това, че виждам в живота хубавите неща. Не си затварям очите за лошото, но когато успееш да постигнеш баланс между бялото и черното, си в пълна хармония.”

 

Калин Врачански разчита на арника

 

Актьорът Калин Врачански разчита на домашно биле, произведено от майка му. Врачански е авантюристична натура и почти винаги е с някакви травми – я от падане с мотор, я от спорт или някоя роля. “Добре, че е мама… Сварила ми е отвара от билката арника. Тя помага при травми, натъртвания, изкълчвания. В хладилника си постоянно държа по едно шишенце”, признава актьорът.

 

 Ставри Калинов бил обрязан на 67 години

 

С неприятна, но излекувана болест се сблъскал и художникът Ставри Калинов. “Така се случи, че ми се сви каналчето на уретера и не можех да ходя по малка нужда. Започна да боли - разказва Калинов. - Толкова се мъчих, какво ли не правих. Накрая докторът ми каза: “Трябва да ви обрежем”. На 67-годишна възраст се обрязах. Представете си в главичката на мъжкия член да ми поставят инжекция – ужасно нещо. Това почти не се преживява на тези години. Страшна работа, ужасно беше... Операцията е тежка и страшна на тези години. Обрязването на 6-7- годишни дечица се прави лесно, но на голям човек това е много сложно.”

 

Вестник „Златна възраст”


Крум Савов

Крум Савов

Ернестина Шинова

Ернестина Шинова

Калин Врачански

Калин Врачански