Вкусно
- search
- Всички
Кренвирши в тесто
Продукти: 300 г кренвирши (дебърцини или ловджийска наденица), 250 г картофи, 2 яйца, 3 с.л. брашно, 1 к.ч. растително масло, 1 ч.ч. майонеза, 3 стерилизирани краставички, сол и черен пипер на вкус.
Приготвяне: Картофите се сваряват и се обелват, прекарват се през преса и се омесват с брашното, едното цяло яйце, жълтъка от второто яйце и малко сол. Тестото се разточва на кора, в която се загьват поотделно кренвиршите. Намазват се с разбития белтък от второто яйце, поставят се в тавичка със сгорещената мазнина и се пекат. Готовото предястие се поднася с майонеза, в която са прибавени дребно нарязаните краставички, черен пипер и сол на вкус.