nabore.bg

Тежката дума

Конфиденциални коментари: Къщички за гости

Според изискванията и регламентите на ЕС у нас трябва да се развие туризмът. И се отпускат едни пари, та хората , които искат и имат такива намерения да направят къщички за гости. Там да отсядат хора, които да си почиват от светлото демократическо всекидневие, да отмарят, та да могат всеотдайно да отдават своите сили за развитието на страната.

Веднага се създадоха , конфеденциално, консултантски фирми, които да правят проектите, организираха се фирми, които да реализират тези проекти, конфеденциално се подсигуриха фирми, които да проверяват тези проекти, създаде се организация за рязане на лентички при откриването на къщичките.

Конфеденциално бяха разпределени 420 милиона евра, които конфеденциално влязоха в джобовете на комисията, която одобрява, на проектанти, строители и одитори. Ама всичко това бе с благородна цел да се развива туризма, да се подпомага малкия бизнес, да се осигуряват нови работни места.

И понеже туристите у нас още не бяха научили за тези къщи за гости там се срещаха споменатите вече комисии, проектанти, строители на новия живот, кметове, проверяващи от всички видове проверяващи органи и конфеденциално мислеха: Къде ще бъде следващата къща за гости? После пляскаха с ръце и посочваха най-близкия си, та да не се губи време за конкурси, кандидатстване и т.н.

Така конфеденциално милионите изчезнаха, къщичките на някои места ги има, на други още се чака да поникнат. А туристите какво? Ами няма ли хижи, няма ли екопътеки та ще се търкалят в някакви къщи? Пък и те са за гости. Който поканиш, той ще дойде, иначе не са къщи за някакви натрапници дошли ей така, от улицата.

Драги читателю, както виждаш това е конфеденциална информация, която дори граничи с фантастиката. И никой нищо не знае, нито за къщи, нито за гости, нито за онези 420 милиона евра...

 

Страхил ГОРАНОВ