nabore.bg

Безплатно

Пролет пукна: Концерти без билети за софиянци

Серия от концертни и други събития със свободен вход е подготвила столичната община през следващите дни. Програмата е свързана тематично със започващата пролет и проявите могат да се посетят съвсем безплатно в някои от концертните зали в София.

  • На 20 март (четвъртък) в Централния военен клуб от 19.00 часа камерният ансамбъл „Софийски солисти” ще изнесе концерт по случай Първа пролет. Диригент на оркестъра е Пламен Джуровь а като солисти ще се представят Стоимен Пеев и Евгени Николов. В програмата са произведения на Ирани, Сарасате, Фролов и Райчев.
  • Безплатен е концертът, който ще прозвучи на 21 март (петък) в концертната зала на Общинския културен институт „Надежда“ от 18.00 часа. Джазформацията „София“ ще изнесе концерт от цикъла „Известни джаз музиканти“. Гост солист е Станислава Димитрова–Съни (вокал).
  • Дискусия за семейството ще се проведе на 24 март, понеделник в зала 1 на Общинския културен институт "Красно село" от 18 часа. По темата на вечерта „Какво сепроменя в семейството днес в сравнение с това на родителите ни?” ще говорят лекторите Мадлен Алгафари, психотерапевт, писател и преводач и Вергиния Захариева, психотерапевт и писател. Вход свободен.
  • На 23 март (неделя) в камерната зала „България“ от 11.00 часа може да посетите музикално-сценичения спектакъл „Музикални загадки с крила и опашки“ от цикъла „45 години квартет „Еолина“. Предвидено е специалното участие на актрисата Радосвета Коева.
  • Входът е свободен и за концертa посветен на празника Благовещение, който може да се посети на 25 март (вторник) в зала 1 на Дома на културата „Красно село“ от 18 часа. Изпълнители и състави от читалищата в региона ще изнесат голям пролетен концерт.

 

Наборе.бг