nabore.bg

Безплатно

В следващите дни: Концерти без билети в НДК

Националният дворец на културата в столицата през следващите три дни предлага на меломаните няколко безплатни концерта от два различни стила на музикалното изкуство. Публиката ще се наслади на фолклорни и джазипълнения на оркестри и солисти – а залите са със свободен вход.

  • По случай иранската Нова година (празника Ноуруз) оркестърът „Mехр Нава” ще има концерт на 28 март (петък) в зала 11 (кино „Люмиер”) на НДК, като програмата ще започне в 19,00 часа. Проявата се организира от Културното представителство на Иран в Сфия и програмата на концерта включва пиеси с традиционна фолклорна музика от тази страна.
  •  Концертът-спектакъл „Сърцето и душата на българина във фолклорния танц” ще се състои в неделя, 30 март от 16,00 часа в зала 11 (кино „Люмиер”). Той се организира от Академията за музикално, танцово и  изобразително изкуство в Пловдив, като входът също е свободен. В спектакъла ще се изявят повече от 120 изпълнители, като най–малкия от тях е на 6 години, а най–големия на 73 години. В концерта ще вземат участие „Академичен фолклорен ансамбъл” при АМТИИ от Пловдив, ансамбълът за български народни танци „Гео Милев”, фолклорният танцов ансамбъл „Дилянка”, танцов клуб „Жарава”, професионалната танцова формация „Пловдивъ” и детският танцов състав „Брациговче”. Режисьор–постановчик на спектакъла е ас. Стефан Йорданов.
  • Пак на 30 март, неделя, но вечерта от 19,00 часа в зала 11 на НДК (кино „Люмиер”) ще се състои концертът "30 години джаз-линия". Ще участват доцент Веселин Койчев от Академията за музикално, танцово и  изобразително изкуство в Пловдив, с участието на приятели. Входът също е свободен.

 

Наборе.бг

 


Афишът за концерта на иранския оркестър „Mехр Нава”

Афишът за концерта на иранския оркестър „Mехр Нава”

Преподавателят по китара доцент Веселин Койчев

Преподавателят по китара доцент Веселин Койчев

Една от малките танцьорки във фолклорната група

Една от малките танцьорки във фолклорната група "Дилянка".