nabore.bg

Тежката дума

Коментар: Кому служат ООН и неговия Съвет за сигурност, ЕС и НАТО

   При посещението си в САЩ  в края на април, на слизане от самолета и преди да се отправи за Белия дом, френският президент  заяви,че той и американският му колега са„гарантите“ на многостранния световен ред срещу бушуващите заплахи за сигурността, пише „Политико“. „В това време ние, Франция и САЩ, имаме много голяма отговорност. Ние сме гаранти на съвременната многостранност…“. Макрон би трябвало  да характеризира световния ред не като „многостранен“, а само като „странен“ и тогава би бил точен.
   Макрон не споменава дори с няколко думи ООН, Съвета за сигурност, ЕС, НАТО. Той е решил, че тежката изборна загуба на Ангела Меркел и още по-трудното сформиране на кабинета на ФРГ

 

му дават шанса да поеме европейското кормило.

 

Груба грешка е, че той включи в своите амбициозни планове американския президент, без да е получил от него знак на съгласие. Макрон тръгна за Вашингтон на самостоятелна акция с мисълта да постигне успех  с решаването на 4 важни проблема, което би го издигнало на върха на ЕС.
- САЩ да  не се изтеглят от споразумението за ядрената програма на Иран.
- Тръмп да отмени митническите тарифи за стомана, алуминий  и други стоки от Европейския съюз.
- Да придума американския президент  да върне САЩ в споразумението за климата.
- Да убеди Тръмп да остави американските войски в Сирия.     Макрон тръгна и се върна с празна кошница. Тръмп отхвърли
категорично  4-те му надежди, а той пък не намери  сили да ги защити. Прибра се тихо и кротко във Франция и се обади на 29.04. на иранския си колега, за да го увери, че споразумението за ядрената програма на неговата страна ще остане в сила, но трябва да бъдат добавени някои допълнителни условия. Получи твърд отказ.
      На 29.04.т.г. Меркел разговаря по телефона с британския премиер и френския президент. Тримата ръководители изразиха
готовността на ЕС
да защити търговските си интереси, ако САЩ въведат  мита за европейски стоки. Така тези трима, вече двама, се изживяват като ЕС, говорят и действат от негово име, защитавайки своите интереси.
    

Слушахме приказки за ЕС на „две скорости“.

 

 Става дума за разделение, но то не е само по икономически и финансови показатели, а и по географско-исторически. Север – Юг и Запад – Изток. В центъра на континента се появи пък Вишеградската четворка, която скоро може да стане петорка. Всички участници в този конгломерат наречен ЕС,с добавка НАТО, имат свои история, вяра, традиции и манталитет. Западът, със своите колониални навици, вълчи апетит и чувство за превъзходство и величие не може да бъде модел за подражание. Пречка за налагането му  са вярата и християнската ценностна система. Бързо и планомерно те бяха заменени с евроатлантическите ценности, с които дойдоха жаждата за  земни блага, изключване на духовните ценности и живот по законите на Сатаната, натрапват ни и новото чудо на 21 век – джендър философията. Няма вече баща и майка, няма родина, има преселение на народите и обезлюдяване  на цели континенти.
В такава обстановка България е дежурния председателстващ ЕС.

 

Западът знае, че от премиера Борисов не може да се очаква нещо смислено,

 

 но европредседателството го задължава да отчете нещо, затова му пробутаха темата „Западни Балкани“ , която Борисов прие с готовност и веднага ни увери, че регионът ще стане райски кът под неговото мъдро ръководство.
Но: американският експерт  за Балканите Даниел Сървър каза  за сръбското радио Б 92: „Балканите отново могат да станат сцена на мащабен военен конфликт. В страните с компактно мюсюлманско население (Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония),опасността от разпространение на идеите на „Ислямска държава“ нараства с всеки изминал ден. „Ахилесова пета“ на Балканите е Босна и Херцеговина. Различията между мюсюлмани, сърби и хървати не са преодолени. Решенията на Международния трибунал за бивша Югославия в Хага също не допринасят за успокояване на страстите“, казва Сървър. Испания от своя страна е наложила вето на проектодекарация за срещата ЕС – Западни Балкани в София, тъй като премиерът Рахой не иска неговият подпис да фигурира  под един и същи документ с подписа на косовския премиер, съобщава „Ел Паис“.
Борисов: „Имаме рядък шанс. Да убедим Брюксел,  че Балканите не носят проблеми, а просперитет“, казва той на брифинг след форума на българското правителство и Световната банка.Борисов наясно ли е какво говори?

 

„Имаме рядък шанс“?!

      Скандалът „Скрипал“ е едно от най-мръсните творения на колониална Англия.На базата на предполаемо, възможно,много
вероятно отравяне на един мизерен шпионин от руските тайни служби, бе организиран международен скандал, поискана бе подкрепа – „солидарност“ от съюзниците. Международното  право е суспендирано, вътрешнополитическите проблеми се решават с международни скандали.
      НАТО се самообяви за отбранителна организация. Няма случай да е отбранявала, но има случаи да е нападала. Тя не реши проблема с частичната окупация на Кипър от турски войски, а Столтенберг заяви миналия месец, че напрежението и евентуални сблъсъци между Гърция и Турция не са проблем на НАТО, а двете страни трябва сами да го решат. В устава на организацията ясно е посочено, че при конфликт между две държави – членки, НАТО не се намесва, не взема страна. Ако турски войски навлязат в България, НАТО ще наблюдава безучастно. Приказките, че тази агресивна организация защитава нашата национална сигурност са чиста лъжа! Нашето членство ни носи единствено задължението да се бием за чужди интереси!
На проведена в Киев международна конференция на тема свързана с морската сигурност, присъства президентът на Jamestown Fondation (САЩ) Глен Хоувърд.

 

Разискван е бил въпросът как Русия да бъде изтласкана от Крим,

 

 защото той дава възможност за разгръщане на руския военноморски флот  в Средиземноморието. Ето как САЩ и НАТО се отбраняват с изтласкване!
       ООН и неговият СС. Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви за сп. “Jeune Afrique”:  „Имаме нужда от повече възможности за законна миграция в Европа. Там (в Европа) има демографски дефицит и миграцията е част от решението (на проблема), казва Гутериш. Но в противоречие с горното, той казва, че „в името на политиката на сътрудничество  за развитие, трябва да се постави като основна цел възможността на хората да живеят в собствените им страни“. Виждаме, как в една статия Гутериш представя две напълно противоположни позиции. Може би на базата на принципа вълкът да е сит и агнето цяло.
Един дори повърхностен преглед показва, че тези четири организации, за времето на своето съществуване не успяха да осъществят основни задачи: да спасят света от войни, глад, мизерия, да осигурят мир, свобода, право на спокоен и достоен живот.
            Всичко това ни дава право да запитаме нужни ли са те в този си вид и на кого. Да, нужни са на оеннопрестъпниците, които готвят Трета световна война.
       3 rm.info съобщи, че американският самолетоносач Хари Труман е навлязъл в Средиземно море със своята ударна група. Тя се допълва с бойни кораби и подводници, които вече се намират в района. Така сформирана, групата има над 8000 военнослужащи и разполага с огромна огнева мощ, вкл. и атомна.
       Тук не става дума за някаква демонстрация, нито за военни учения.

 

Подготвя се удар срещу Иран,

 

 последен силен съюзник на Русия в региона, който Израел иска да унищожи. Както вече писа нашето издание, Тел Авив иска да има около своите граници само пепел и кръв. Ционизмът командва света, САЩ са на негово подчинение.
        Търпението, с което Русия  понесе последните провокации на Израел и САЩ, Франция и Англия, тя даде кураж на агресорите. Москва знае, че след като бъдат ликвиди- рани един по един нейните съюзници и приятели ще дойде и нейният ред.
         Ционистите живеят с вярата, че са богоизбран народ. Те не знаят ли, че Бог не покровителства международни престъпници и убийци?
           В момента се решава съдбата на света и тя е в ръцете на Бог и на православна Русия. Няма кой друг да спре убийците.
            Светът е на ръба на пропастта. Останал ли е малко
разум на световните управници? Скоро ще разберем.

Д-р Веселин СТОЯНОВ

Вестник „България без граници”                     


Д-р Веселин Стоянов

Д-р Веселин Стоянов