nabore.bg

България

Покана: Коментаторът Костадин Филипов пак ще има лекции за Македония

В сайта Наборе.бг се получи писмо-покана от известният български журналист и бивш кореспондент на БНТ в Скопие Костадин Филипов. С него той отново кани желаещите на посетят в София неговите станали вече традиционни лекции по темата за Македония. Ето пълният текст на писмото:  

В Скопие вече започнаха да свалят паметници. Първият беше монументът на Андон Лазов Янев-Кьосето. Той ли беше най-грозният или най-спорният? Какъв беше Кьосето - самозван екзекутор на предатели или осъзнат и дисциплиниран член на освободителното движение, който не е крил българската си принадлежност. По тези въпроси ще разговаряме с внуците по пряка линия на Андон Лазов - пенсионираният военен Антоний Кьосев и неговата сестра Марияна, историк по професия.

Мястото на срещата е известно -Македонският научен институт в столицата, "Пиротска" 5, ІІ етаж, началото-също-18,00 часа. Лекторията "Македония", за която обявих, че ще бъде на 14 март, се премества един ден по-рано-13 март, вторник. Темата е същата-отношенията между БПЦ и МПЦ- дотук какво и как продължаваме.Ще стане дума и за посещението у нас на руския патриарх Кирил. Гостите са вече известни-д-р Горан Благоев от "Вяра и общество" и "История.бг" на БНТ и Петър Мутафчиев от Сружението на българските родове от Македония. Домакин, модератор и водещ-моята скромност. Мястото е същото,МНИ,"Пиротска" 5,ІІ етаж,началото-както винаги-18,00.

Запомнете - вторник, 13 март. За най-голямо мое съжаление ще бъдем в малката зала, затова който дойде пръв, ще седи,останалите-правостоящи.

Не сме били актуални, а?

 

Наборе.бг

 


Костадин Филипов

Костадин Филипов