nabore.bg

Тежката дума

Коментар: Гербери, не се крийте зад бръснатата глава на Слави!

Управляващите разиграват селско театро – трябвало да се уважи народа

 

Не се правете на разсеяни, признайте си! Много са ми смешни герберите като разиграват това селско театро – нищо не знаели за референдума, ама няма как, трябвало да се уважи народа.

Брей, какви демократи, брей! Друг е въпросът - къде е народът? 2,5 милиона заблудени от полуграмотния Слави или онези 4,5 милиона, дето изобщо не гласуваха. Сигурен съм, че ако референдумът /ах, какви хитри хлебарки са герберите!/ не беше заедно с президентския вот, нямаше да има и милион! Както и да е. Не разбирам изборната материя, вярвам на специалистите.

За мен такъв е проф. Михаил Константинов. Ха кажете сега – на него ли да вярвам или на посредствения чалгаджия? А той каза: ако някой ви натиска за мажоритарен вот, какъвто ГЕРБ го искат чрез Слави, попитайте го къде има такава система?

Има я в бивши съветски републики от рода на Узбекистан и в бившите френски африкански колонии! А това са изключително развити демократични държави, нали? Ние ще бъдем единствените в Европа, които ще въведем идиотската мажоритарна система само защото едни политически полуфабрикати я искат! Френската система има такива елементи, но не в този уродлив вид! И от сега, каза проф. Константинов, мога да ви кажа как ще изглежда един такъв мажоритарен парламент. Ще влязат три партии: ГЕРБ -160 депутати, БСП -50 и ДПС -30!

Да живее държавата на Учиндолския гений!

Не се крийте зад бръснатата му глава, признайте си!

 

Стефан СЕВЕРИН

 

 


Стефан Северин

Стефан Северин