nabore.bg

Майтап да става

Коледна смехотерапия: На корнера няма да си бъркате в носа!

Бисерите на футболните корифеи Димитър Пенев, Венци Стефанов и Христо Крушарски край нямат

 

Идват хубави празници и колкото и да ни е трудно и угрижено понякога, не трябва да забравяме, че те са преди всичко причина да се усмихваме. Публикуваме следващите редове, за да се посмеем заедно...

Ще започнем в стил “Хайдути” на Христо Ботев - “Кой не знай Димитър Пенев, кой не е слушал за него?..” Пената е институция в българския футбол, велик футболист и още по-велик треньор. Стратега от Мировяне е уникален обаче, не само на и до терена, но и когато започне да говори. Хубавото е, че не се засяга, когато му се смеят на бисерите, а го приема с усмивка. В празничните дни решихме да ви развеселим с част от златните му лафове през годините. Весели празници!

1. “Знам ги много добре. Там са Марадоната и Каниджа. Те са европейски шампиони на Южна Америка.” (Коментира тима на Аржентина преди мача ни срещу тях през 1994 г.)

2. „Запознайте се с новия си другар. Иван Трифонов от “Янтра”. Абе не знам дали е Иван, или Трифон, но трябва да му поогънем краката, щото са малко криви. Страх ме е да не му пробутат лесно топката между тях.” (при представянето на младия Трифон Иванов в ЦСКА)

3. “Не са нищо особено. Имат само двама нападатели, близнаци. Единият е на 26 години, другият на 27.” (Пената за “Динамо” Минск)

4.“Никой да не се качва преди да е дошъл автобусът.” (Наставления към футболистите, докато чакат)

5. Пенев обяснява за шестото си чувство: “Трябва да знаете, че някой път в шестото чувство съм … а в третото чувство съм аз и някой ме догонва на първо … и просто избързвам с два-три хода напред!”

6. “Криза имало... Каква криза - днеска един в магазина напълни 2-3 големи кошници. На продавачката и се схванаха ръцете да му брои парите.”

7. “На корнера няма да стоите на едно място и да си бъркате в носовете. Движете се, гледайте си играча накъде отива, не го изпускайте.”

8. “С олио ли ви мазаха за тоя календар? Приличате на пехливани. Ние, дъртите, ако се бяхме съблекли, жените щяха да ни изгонят.”

9. “Интер...нет, Милан... нет, какви са тия щуротии?! Аз само вестници чета. Как ги вкарват тия работи в тия екрани, не знам!” (за компютрите и Интернет)

10. “Митал, Питал, това е - няма пари! Какъв началник ни е тоя, като никакъв не се е вясвал. Аз, ей сега, ако го срещна на улицата, няма да го позная. Помня само, че беше едно мургаво и ниско, друго не помня...”

11. “Джиесемът ми се повреди - аз натискам копчетата, той пее. Егати техниката!”

12. “Тая бутилка трудно се отваря. Като стара мома е...”

13. “Студентски град да го кръстим Топъл град. Така викам, аз. Та вие всяка вечер сте там и вдигате градусите.”

14. “Не видях порно на този мач, нямаше голи хора.”

15. “Франсетата може да са петли, ама в София не пеят.”

16. “Момчета, днес сме по система 4-4-3.”

17. “Дъно е имало и пак ще има. Винаги ще има дъно...”

18. “Срещу студените швеци ще ни е трудно, ама все някак си ще ги пробием. Длъжни сме, иначе феновете ще пробият мене.”

21. “Слънцето какво е малко, а огрява цялата земя... Как работи, само учените знаят!”

Неповторим е Димитър Пенев, жив и здрав да е и все с това чувство за хумор! Но през последните години и друг спортен деятел не му отстъпва по остроумия, а понякога прави и доста груби коментари. Става дума за президентът на ПФК “Славия” Венцислав Стефанов. Ето някои и от цветущите изказвания на Бат Венци:

1. “Любо Пенев ще е кукла на конци! И аз искам в НАСА, но не ставам.” (коментира наскоро кандидатурата на Любослав Пенев за Президент на БФС)

2. “Нямам нищо против компютрите, но не може децата да ходят с лупи. Гледам 16-годишни, които ходят като снайперисти по улиците. С едни черни очила.”

3. “По-добри сте вие, ама на кегелбан.” (след нулево равенство между “Славия” и “Локо” (Сф)

4. “Жалко, че Дюран Дюран опропасти труда на момчетата.” (коментар по адрес на действията на рефера Ахмед Ахмед)

5. “Не очаквайте чудеса от националния отбор. Сигурен съм, че Хубчев ще промени нещата. Той е кривак и няма да остави нещата така”. (коментар относно предтоящите квалификации за Европейското по футбол)

6. “Левски” може да е най-старият отбор, ама не в София, а в Персийския залив! По тяхната логика утре от ЦСКА могат да кажат, че са създадени от опълченците на Шипка. “Левски” е създаден, за да има “Славия” с кой да играе”. (по повод претенциите на Батков, че “Левски” е най-старият отбор у нас)

7. На въпрос спазвал ли е някога диета Стефанов отговаря: “Ще си умра дебел и гладен”.

8. “Славия” игра много добре. Бихме играчите с камшици и затова почнаха да играят.”

9. “Бате Митко, вечният късметлия си бе, да му е*а майката.” (към Димитър Пенев след жребий за Купата на България).

10.”Поне да бяхме отпаднали в мач с греди, а то ние се разхождахме по терена. Затова и когато влязох в съблекалнята, играчите ме гледаха като посрано дете майка си.” (след отпадането от “Чавдар” (Етрополе) за Купата през 2010 г.)

11. “Имам чувството, че ме е ударил токов удар.” (след загубен мач в “Овча купел” от Калиакра (Каварна) с 0:1)

12. “Който ви го е казал това, разбира от футбол колкото магаре от военна музика.”

13. “Пурко, Мурко и разни комедианти управляват българския футбол.”

14. “Бой и е*ане не се връщат.”

15. “Извънземните ми се обаждат, за да ме информират кой се заиграва с черното тото.”

16. “Трябва да се изкорени корупционното съдийство. Нов бардак със стари служителки не се прави”, коментира в свой стил бизнесменът.

17. “Оттук нататък Антон Генов ще се съсредоточи в едно - ще бърка в г*за на кравите. Нали е ветеринар. Това му е работата”, (коментар по адрес на рефера Генов).

18. “Вече сме по-фотогенични. С привличането на Фози и Бебето (б.р. Здравко Здравков и Асен Николов) имаме цвят - бели, черни, въобще - разнообразие!”, майтапи се Стефанов.

19. За Борислав Михайлов: “Известния му танц не искам да коментирам, защото нямам неговата пластичност. Не му завиждам за прическата, защото и аз не мога да се похваля с буйна коса.”

20. “Ти го плюеш, той си мисли, че дъжд вали”, коментар по адрес на треньора Станимир Стоилов.

21. След загуба от ЦСКА-София на въпрос за Борислав Михайлов Стефанов отговоря така: “Не търсете телето под коня, някъде другаде е заровено кучето.”

Има и още един футболен бос, който се доближава до Пената и бате Венци по оригинални лафове и това е шефът на Локо (Пд) Христо Крушарски. Някои от неговите култови изказвания дори преминават границата на добрия тон като например: Режа крака, ако някой симулира”, или: Режа глави, ако някой участва в черно тото.” и още: Ще напомпам играчите с вино. Ето още малко от колекцията на Крушарски:

1. “Спортът е за спортисти, а не за спиртисти.” коментира Крушарски по повод любовта на футболистите към чашката. Той дори закичи капитана Мартин Камбуров и с други достойнства наред с голмайсторските му способности: “Камбура няма стигане и на маса. Срещу него да тичаме, няма да го настигнем.”

2. “Аз съм само един балък, който хвърля някой лев в “Локомотив”.

3. “Футболът толкова го разбирам, че чак не искам да го гледам.”

4. “Знам колко съм хубав и всички жени затова ме харесват. Сутрин, като стана и се погледна, не мога да се нарадвам на красотата си.”

5. “В 8,00 ч. всички бяхме на тренировка. Поприказвахме си, изпяхме по една песен, разбрахме се кога ще ходим на дискотека. Направихме графика.”

6. “Кой казва, че трябва да има треньор? ОК! Ще им кажа: “Аз нямам пари за треньор и няма да има треньор, а футболистите ще играят както едно време в махалата.”

7. ”Пари ми трябват, а не акъл.“

 

Анна САПУНОВА


Димитър Пенев

Димитър Пенев

Венци Стефанов

Венци Стефанов

Христо Крушарски

Христо Крушарски