nabore.bg

Свят широк

Керъл Тачър – без затворени врати, ако носиш подходящата фамилия

Дъщерята на Маргарет Тачър живее като кралица дори в австралийската пустош

 

Лицето й е червено, косата руса и винаги къса, облича се донякъде екстравагантно, обича големите бижута. Може би ви напомня някого, но не може да се досетите на кого. Е, това е Керъл Тачър, дъщерята на желязната лейди Маргарет Тачър.

Макар пресата да нарича Керъл кралицата на джунглата, защото преди години изненада всички, като се омъжи и замина за Австралия, тя съвсем не живее така, както повечето биха си представили, в пустошта. Луксът следва навсякъде Карол. Името, което притежава, неизменно й отваря всички врати. Достатъчно й е само да се представи и никой не може да я спре. Често Керъл се шегува пред приятели, че името й е като карта, която може да отвори всички врати. “За мен няма никакъв проблем да отида където пожелая, Тачър означава – заповядайте, добре дошли и т.н.” Но не само фамилията й е причината поради която тя е известна в цял свят.

 

Керъл дължи това и на себе си.

 

“Не мога да отрека, че благодарение на моята майка аз съм това, което виждате в момента. Тя е направила много за мен и фактът, че съм нейна дъщеря, ме прави изключително горда, но никога не съм се възползвала от факта, че тя ми е майка. Винаги съм се старала да постигна нещо сама и хората да ме обичат заради самата мен.” Повечето нейни приятели се възхищават на Керъл за смелостта й да живее в джунглата, други пък не могат да разберат откъде идва тази нелепа за тях страст на известната дама към дивото. Тя пък обяснява това много лесно - за нея не е някое диво място, където няма цивилизация. Според Керъл, ако човек обича някое място и иска да бъде там, ще успее да си направи оазис в пустинята. Така е сторила и самата тя. Тачър има своя оазис в джунглата и за нея няма по–прекрасно място.

 

Държи обаче да се знае,

 

че начинът й на живот не означава, че се е отказала от светските среди. Напротив, често може да бъде видяна на някой коктейл. Въпреки че не обича да бъде център на внимание, за нея това е неизбежно.

Приятелите й казват, че Керъл е невероятен човек. “Тя е труден характер, голям човек. Тя е прекрасна и има чудесно чувство за хумор. Тя винаги преследва мечтите си и никога не оставя нещата недовършени.” Така говори за нея нейната близка приятелка Габриел Крауфорд, съпруга на известния актьор Майкъл Крауфорд. И не само тя, но всички близки на Тачър говорят за нея с възхищение. За тях Керъл е много силна личност и с право носи името Тачър. “Винаги се  опитвам да запазя уважението, което хората изпитват, когато произнасят името Тачър. Това е мисията на живота ми.”

 


Керъл с неизменната си усмивка

Керъл с неизменната си усмивка

Дъщерята с известната си майка, години след като вече не е премиер на Великобритания

Дъщерята с известната си майка, години след като вече не е премиер на Великобритания

Керъл разплакана на погребението на Маргарет Тачър

Керъл разплакана на погребението на Маргарет Тачър