nabore.bg

Лични драми

Казано и премълчано при посещението на Джон Кери

Скриха въпроса за бежанците, държавният секретар май ни натиска и за шистовия газ

 

Какво беше казано на пресконференцията с Кери и какво не? Какво научихме и какво беше скрито от българския народ? Научихме, че няма да бъдат премахнати визите за САЩ, което си го знаем и без да ни се казва. Научихме,че ще ни се прати съветник който да ни съветва по диверсификацията на енергийните въпроси Така де. Да ни каже,че няма проблеми да се добива шистов газ. Научихме още някой алабалистики за да се завоалира спешното идване на  мистър Кери.

Каква е международната обстановка - военни действия в Украйна и в Близкия изток с Ислямската държава. И двата конфликта бяха разпалени от САЩ, за да има хаос в света и по-лесно да го управляват и експлоатират. Преди време Маккейн си пи кафето с халифа на Ислямската държава и си съгласуваха задачите, но нещата добиха друга насока.

Какво според мен скриха и Кери и Борисов. Скриха въпроса за бежанците. Преди няколко месеца Обама изказа благодарност на Борисов, че приемаме бежанци и го насърчи да приема още. Кунева, която отговаря за това, се съгласява слугински да приема нови бежанци. И да ни връщат тези които са стигнали Европа. Очаква се наплив и главните играчи гледат да се отървават от бежанците, защото проблемите ще се засилят още повече. Този огън който запалиха, започна да им гори под краката и те искат малките колониални държави да се пържат на него.

По лошо няма да стане, ако се възпротивим и даже ако напуснем НАТО и ЕС. Ножът все по-силно натиска на кокала. Дано се събуди  този заспал народ, за да се защити и спаси България от унищожение..

                                                                              Христо ДЖУРОВ, София